VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) u Predsedništvu Srbije, razgovarao sa Predragom Mikićem savetnikom predsednika Republike za privredu. Problemi i rešenja za privredu čekaju novu Vladu. Izlazak iz krize težak i dugoročan proces. Industrijski sindikat Srbije predstavio Plan Industrijalizacije Srbije. Novu šansu za IMT i preduzeća u Restruktiriranju tražiti kroz privatizaciju.
INDUSTRIJALIZACIJA KAO REŠENJE




Beograd, 16.04.2014.

Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić predsednik ISS, Petar Grbić predsednik IS IMT i Zoran Barjaktarević sekretar IS IMT primljeni su u Predsedništvu Srbije, od strane Predraga Mikića, savetnika predsednika Srbije za privredu, koga su informisali o stanju u Industriji Srbije, preduzećima u Restrukturiranju a prezentovan je i Plan Industrijalizacije Srbije.

Ispostavilo se da je savetnik predsednika, gospodin Mikić dobar poznavalac privrednih događanja, istakavši da je iznalaženje ozbiljnih i odgovornih investitora ključan za budućnost srpske privrede i industrije.

Većina dosadašnjih privatizacija je okončana raskidima, sudskim procesima i aferama što je rezultiralo gubitkom radnih mesta. Ta situacija se ne sme ponoviti, istakao je Predrag Mikić.

Vlada Republike Srbije i predsednik Tomislav Nikolić svakodnevno rade na privlačenju investitora, strateških partnera koji mogu doprineti da Srbija krene putem Industrijalizacije. Ovakvo razmišljanje podržava Industrijski sindikat Srbije, koji već 5 godina zagovara Industrijalizaciju Srbije, koja mora biti kičma privrednog i društvenog razvoja, sektor produktivnog i trajnog zapošljavanja sa efektima od interesa i svih drugih društvenih kategorija, penzionera, lekara, učitelja, policajaca, naučnih radnika, tačnije svih onih čiji standard i budućnost zavise od budžeta koji se mora u znatnoj meri puniti iz industrijske proizvodnje i privrednih aktivnosti.



„Svi problemi i sva rešenja moraju sačekati novu Vladu i verujem da će nova Vlada i predsednik Tomislav Nikolić  dati adekvatne odgovore na probleme sa kojima se srpsko društvo susreće“-zaključio je gospodin Mikić.

Predsednik ISS Dragan Matić je ukazao na posebno tešku situaciju zaposlenih u preduzećima u Restrukturiranju, zatraživši da se dan „D“  odloži, jer se nekoliko meseci izgubilo u predizbornim i postizbornim događanjima i u tom periodu se niko nije bavio preduzećima u Restrukturiranju na ozbiljan i sistematičan način. IMT i njemu slična preduzeća od nacionalnog interesa svoj opstanak moraju bazirati na privatizaciji. Privatizaciji, ne po svaku cenu, a Vlada Republike Srbije će pomoći da se to i ostvari.

Pred novom Vladom Republike Srbije stoje veliki izazovi. Podržavanje koncepta Industrijalizacije Srbije koji će Industrijski sindikat Srbije dostaviti novoj Vladi sadrži i odgovore po pitanju zapošljavanja, stvaranja nove vrednosti, izvoza, socijalne sigurnosti kao preduslova političke stabilnosti.  ISS će novoj Vladi, ukoliko Industrijalizaciju Srbije stavi visoko na svojoj agendi, dati snažnu podršku uvereni da Industrija Srbije može i mora preokrenuti sadašnju izuzetno tešku privrednu i socijalnu situaciju.

O ovom razgovoru će biti informisan i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"