VESTI
     
 
Radna poseta Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Odboru poverenika ISS DAD DM Zrenjanin. Iskustva iz Železare Smederevo i ATB Sever-a primeniti u DAD DM. Uspešno poslovanje i razvoj firme kao rezultat saradnje poslovodstva i sindikata.
POZITIVNA ISKUSTVA PRIMENITI U DAD DM




Zrenjanin, 08.04.2014.

Četvoročlana delegacija ISS i Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo  (NSMŽS) je obavila radnu posetu povereništvu iSS DAD DM i tom prilikom je obavljen razgovor sa generalnim direktorom DAD DM,  gospodinom Andreasom Weberom.  Cilj radne posete je bilo i upoznavanje Odbora poverenika i generalnog direktora sa iskustvima  NSMŽS i ATB Sever u preduzećima kojima su upravljali strani vlasnici, Amerikanci i Austrijanci.



Jovan Stojković i Miroslav Miljković iz NSMŽS su govorili o rezultatima rada Odbora za bezbednost i zdravlje na radu, dok je Dragan Grozdanovioć iz ATB Sever-a predočio mogućnost postojanja zdravstvene zaštite na nivou preduzeća, a što bitno smanjuje lažna bolovanja.



Direktoru je predočeno od strane predsednika IS DAD DM Ivana Subina, da određeni broj nižih rukovodioca nisu dorasli izazovu upravljanja, što izaziva konflikte i neželjene situacije.


 


Dragan Matić predsednik ISS je predložio da se organizuju obuke i seminari za menadžere u oblasti upravljanja ljudskim resursima i rešavanju konflikata mirnim putem. Sastanak je rezultirao zaključkom da iznešena iskustva treba pretočiti u praksu i da DAD DM, poslovodstvo i sindikat mogu računati na punu podršku prisutnih sindikata.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"