VESTI
     
 
Industrija mašina i traktora u restrukturiranju pozvana na sud. Industrijski sindikat Srbije IMT zahteva isplatu zaostalih zarada. Inspekcija potvrdila odgovornost poslodavca.
IMT NA SUDU




Beograd, 26.03.2014.

Industrija mašina i traktora u restrukturiranju mora na sudu da da obrazloženje, zašto radnicima nisu isplaćivane zarade u periodu 15.09.2012. godine do 31.12.2012. godine kao i za period od 01.01.2013. godine, zaključno sa 28.02.2013. godine.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka
(klik), Prekršajnom sudu podneo je Petar Grbić, predsednik ISS IMT. U obrazloženju Suda stoji da radnicima IMT-a u dužem periodu nisu isplaćivane zarade, što je inspektor rada utvrdio u dva navrata, prilikom inspekcijskog nadzora.

Ovim postupkom, Industrijski sindikat Srbije IMT je stao u zaštitu svih radnika bez obzira na sindikalnu pripadnost. Podsećamo da je fsbriku u periodu neisplaćivanja zarada vodio bivši direktor Slobodan Petrović, protiv koga IMT i sadašnje rukovodstvo nije pokrenulo nijednu radnju kako bi se utvrdila njegova odgovornost. Ako to nije hteo IMT uradio je ISS i Petar Grbić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"