VESTI
     
 
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sa malim zakašnjenjem otpočeo obračun sa novopridošlim članom Srpske napredne stranke a dugogodišnjim direktorom RTB Bor Blagojem Spaskovskim – Sosom. Dinkić pere ruke od Sose, dojučerašnjeg predsednika gradskog odbora URS-a. Na potezu istražni organi i ministar Radulović. Industrijski sindikat Srbije traži zaštitu kao uzbunjivač.
SOSI PRETE BUKAGIJAMA




Beograd, 04.12.2013.

     Industrijski sindikat Srbije je pre 10 meseci uputio dokumentaciju klik (1) i klik (2) vezanu za sumnjive poslove vezane za RTB Bor na adrese najviših zvaničnika države Srbije, premijeru Ivici Dačiću, prvom protpredsedniku Aleksandru Vučiću, ministru pravde Selakoviću i Mlađanu Dinkiću tadašnjem ministru privrede i finansija. Takođe dokumentacija je prosleđena i ministru rudarstva koji je pre godinu dana prilikom posete Boru izjavio „Sve je čisto, nema kriminala u RTB-u“.

     Industrijski sidnikat Srbije je očekivao raniju reakciju čelnika Vlade Republike Srbije ali je startovanje emisije na B92, Insajder: „Rudnik dugova“ kao i u slučaju Kolubare naterao odgovorne i saučesnike da se oglase i operu ruke od verovatne odgovornosti prvog čoveka RTB-a Blagoja Spaskovskog. Paralelno sa ovim procesom započet je i obračun sa Sosinim sindikatom, Sindikatom rudara Srbije, koji je formiran pre skoro godinu dana u nameri da štiti Sosu kada do istražnih radnji i njegovog smenjivanja dođe.

     Danas će Republički odbor za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata odlučivati o zahtevu Samostalnog sindikata metalaca Topionice, TIR i RBB, Nezavisnosti TIR-a i RBB i Industrijskog sindikata TIR i RBB sa ciljem preispitivanja reprezentativnosti Sindikata rudara Srbije (SRS). U slučaju da padne reperezentativnost SRS-a stvoriće se preduslovi za krivičnu odgovornost predsednika Ljubiše Miljkovića i rukovodstva SRS-a pa će oni najverovatno podeliti sudbinu sa svojim mentorom Blagojem Spaskovskim Sosom.

     Kampanja zaštite čelnika SRS-a i Sose završila se fijaskom jer je Velika sala RBB-a bila „dupke“ puna sa blizu 100 prinudno okupljenih radnika direkcije RTB-a koji su gonjeni od rukovodstva SRS-a morali da čuju hvalospeve upućene Sosi i Ljubiši Miljkoviću.

     Ovaj slučaj može da se završi samo pobedom ili porazom Vučića jer se radi o njegovom čoveku a Vučićeva odgovornost se povećava činjenicom da je deset meseci dokumentaciju koja je korišćena i u Insajderu držao u fioci, daleko od očiju javnosti i organa gonjenja.

     Industrijski sindikat Srbije zatražiće od nadležnih državnih organa da aktivisti Industrijskog sindikata Srbije dobiju status uzbunjivača.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"