SAOPŠTENJE AD MILAN BLAGOJEVIĆ - INVEJ
     
 

Nepromišjenim i nezakonitim postupkom izdavanja rešenja o udaljenju sa posla predsedniku sindikata "Nezavisnost" MBS Goranu Rakiću, članu odbora sindikata "Nezavisnost" koleginici  Bojani Nikolić, poslovođi pogona šamotnih opeka Saši Mišiću, direktor Slavoljub Lapcević nastavlja hajku na zaposlene MBS-a i aktiviste sindikata "Nezavisnost", nadajuci se da će time sprečiti štrajk.

Ova rešenja o udaljenju nisu doprinela da se štrajkacki zahtevi zaposlenih reše, nisu nam povećane plate, nije potpisan PKU i nisu počeli da nas tretiraju kao - Ljude. Ovaj trenutak Šikane i omalovažavanja je najbolji da se iskaže radnička i sindikalna solidarnost svih zaposlenih MBS-a. Veća opasnost od poslovnog rukovodstva firme i Peconija su sindikati koji šuruju sa "gazdom" i direktorom. Čelnici tih sindikata ne rade u interesu radnika, vec žele da sačuvaju svoje "Dupe".  Sindikat "Nezavisnost" preduzima sve zakonom predviđene mogućnosti da naše koleginice i kolege vratimo na posao.

Štrajkacke aktivnosti po dogovoru i shodno zakonskom roku počinju 26. 07. 2006. sa početkom u 06.00 casova. Druga smena, nastavlja štrajk dolaskom na posao.

Na svaki pritisak i pretnju odgovorite informišući Štrajkacki odbor. Ne ulazite u sukobe i čuvajmo Fabriku. Pokušaj strajkackog odbora da 25.07.2006., uz prethodnu najavu a shodno Zakonu, otpočnemo pregovore sa direktorom Lapčevićem je odbijen i nije nam omogućeno da uđemo u krug preduzeća.

Koleginice i kolege, nek su nam sretne štrajkačke aktivnosti i sa verom u sindikalnu i radničku Solidarnost i Slogu, otpočinjemo borbu za naše štrajkačke zahteve.

25.07. 2006. godine
Smederevo  
  


                                                                            ŠTRAJKAČKI  ODBOR

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"