ARHIVA VESTI
     
 
Održana V Redovna skupština Nezavisnog sindikata metalaca Železara Smederevo. Usvojen Izveštaj o radu za 2012.g. i Plan rada za 2013.g. Gosti Skupštine predsednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH – IS) Vedran Dragićević i predsednik Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dragan Matić.

OPSTANAK ŽELEZARE VAŽAN ZA SRBIJU




Smederevo, 22.02.2013.g. V Redovna skupština Nezavisnog sindikata metalaca Železara Smederevo je održanau trenutku velike neizvesnosti po pitanju budćnosti Železare. U Izveštaju o radu za 2012.godinu (klik) koji je podneo predsednik Mileta Gujaničić navedene su centralne aktivnosti koje su obeležile 2012.g. a koje su u najvećoj meri uzrokovane odlaskom kompanije US Steel iz Srbije.



„Strateški najvažniji zadatak koji stoji pred „Nezavisnim sindikatom metalaca„ u 2013.godini je iznalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo. Važnijeg cilja nema. Tek tada možemo da osiguramo opstanak, rad i razvoj kompanije, sačuvamo radna mesta, sačuvamo naše članove, našu sindikalnu organizaciju, oživimo metalski kompleks i započenomo sa reindustrijalizacijom u Srbiji.“ Istakao je Gujaničić podnoseći Plan rada za 2013.g..(klik)


  


O značaju Nezavisnog sindikata metalaca govori i prisustvo predsednika SMH-IS, Vedrana Dragićevića i predsednika ISS Dragana Matića kao i tradicionalno prisustvo predstavnika poslodavca, Javorke Rašković. Kolega Dragićević je i koordinator IndustriAll European Trade Union za jugoistočnu Evropu.


  


Učesnici Skupštine su kroz diskusiju po usvajanju Izvešataja o radu za 2012.g. i Plana rada za 2013.g. iskazali zabrinutost za budućnost Železare i svojih radnih mesta koja su sve više pod znakom pitanja. Značajan deo odgovora i mogućnost da se jasnije sagleda pozicija Železare u ovom trenutku dobijena je u razgovoru sa rukovodstvom Železare generalnim direktorom Ivanom Miloševićem i direktorom za ljudske resurse Vukojicom Šćekićem.

Jasno je da bez pokretanja Železare nema ozbiljne priče oko reindustrijalizacije i otvaranja novih randih mesta i da će Železara biti značajan ispit za Vladu Republike Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"