Industrijski sindikat Goša FŠV Smederevska Palanka potvrdio reprezentativnost sindikata. Dragan Matić uputio pismo upozorenja i dobrih namera direktoru Goša FŠV.

INDUSTRIJSKI SINDIKAT GOŠA FŠV REPREZENTATIVAN

Smederevska palanka, 16.11.2012.g.

Burna dešavanja u Goša FŠV vezana za štrajk kao i Sporazum potpisan od strane ministra Mlađana Dinkića o poslovima i finansiranju Goša FŠV ušli su u fazu preispitivanje reperezentativnosti fabričkih sindikata a inicijativu je pokrenuo generalni direktor Heimschild.

Industrijski sidnikat Goša FŠV dobio je 16.11.2012.g Rešenje o utvrđenoj reprezentativnosti a sledeći korak je otpočinajnje procesa kolektivnog pregovaranja i dobijanje novog Kolektivnog ugovora.

Višegodišnje zalaganje Industrijskog sindikata Srbije za bolje pozicioniranje Goša FŠV ogleda se i u pismu koje je predsednik ISS Dragan Matić poslao direktoru Goša FŠV.Ukoliko se sadržina pisma ne bude ozbiljno shvatila i rukovodstvo preduzeća ne bude počelo da ispunjava svoje obaveze možemo doći u situaciju novog Štrajka i masovnog utuženja od strane zaposlenih po pitanju neisplaćenih zarada i drugih izgubljenih prava.