ARHIVA VESTI
     
 
DAD Draxlmaier otvorio novi pogon i uposlio 700 novih radnika. Fric Draxlmaier, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Mlađan Dinkić i Goran Knežević prisustvovali svečanom otvaranju. Novozaposlene sačekao Kolektivni ugovor i rukovodstvo Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier.

OTVOREN NOVI POGON DAD DRAXLMAIER




Zrenjanin, 15.11.2012.g

Najveća kompanija u Zrenjaninu i jedna od najvećih u Vojvodini i Srbiji, DAD Draxlmaier sa 2350 zaposlenih, otvorio je novi pogon zaposlivši 700 novih radnika. Stari i novozapsoleni radnici postali su deo velike poslovne porodice Draxlmaier koja broji preko 40 000 radnika u 38 zemalja širom sveta. Ovom svečanom činu prisustvovao je gospodin Fric Draxlmaier vlasnik kompanije, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Mlađan Dinkić i Goran Knežević kao i rukovodstvo Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier.



Otvarajući novi pogon gospodin Fric Draxlmaier je istakao da je njegovo investiranje u Srbiji rezultat pažljivog odabira lokacije a da je kvalitetna i kvalifikovana radna snaga u Zrenjaninu presudila da DAD Draxlmaier otvori novi pogon i nastavi investiranje. Država Srbija je kao i pre četiri godine obezbedila finansijsku podršku od 5000 eura po svakom novootvorenom radnom mestu i kako je ministar Dinkić istakao to je najbolji način privlačenja stranih investicija i njihovog trajnog zadržavanja u Srbiji. Novi pogon će proizvoditi kablove za program Fiat Srbija a podsećamo da je dosadašnja proizvodnja u potpunosti bila okrenuta prema Mercedesu i BMW-u.



Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je pozdravio ulaganje DAD Draxlmaier u novi pogon u Zrenjaninu što je rezultiralo otvaranjem novih radnih mesta a nova radna mesta su najuniverzalniji način za premošćavanje nagomilanih problema sa kojima se Srbija susreće.  Predsednik Nikolić je takođe naznačio da su i drugi strani investitori dobrodošli, da će njihovo ulaganje i kapital biti sigurni a da Srbija sve čini kako bi se procedure ubrzale vezane za realizaciju budućih investicija.



Otvaranju je prisustvovalo i rukovodstvo Industrijskog sidnikata DAD Draxlmaier koje je novoprimljene radnike dočekalo sa kvalitetnim i održivim Kolektivnim ugovorom koji je rezultat višegodišnjeg socijalnog dijaloga i pregovaranja – istakao je Ivan Subin predsednik IS DAD Draxlmaier.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"