ARHIVA VESTI
     
 
Radna grupa za železaru Smederevo Vlade Republike Srbije jutros je dala odobrenje menadžmentu kompanije, da sa reprezentativnim sindikatima železare Smederevo potpiše aneks o produženju još važećeg kolektivnog ugovora u trajanju od jednog meseca, do 15.januara 2013.godine

ANEKSIRAN KOLEKTIVNI UGOVOR NA MESEC DANA




Da 5.200 zaposlenih ne bi došli u situaciju da ostanu bez Kolektivnog ugovora i nastane “bezugovorno stanje”, u kome se ne bi znala prava i obaveze zaposlenih i poslodavca, menadžment kompanije je ipak dobio odobrenje Radne grupe za Železaru Smederevo da sa reprezentativnim sindikatima potpiše Aneks o produženju važenja postojećeg Kolektivnog ugovora u trajanju od jednog meseca, do 15. januara 2013. godine.

Potpisivanje Aneksa o produženju važenja postojećeg Kolektivnog ugovora u trajanju od jednog meseca, sa mogućnošću daljeg aneksiranja reprezentativni sindikati u Železari Smederevo “Nezavisni sindikat metalaca”, “Samostalni sindikat” i sindikat “ASNS” smatraju svojim velikim uspehom u cilju zaštite prava i interesa zaposlenih, jer se ovim aneksiranjem postojećeg Kolektivnog ugovora zadržavaju sva prava i obaveze koja su zaposleni imali u prethodne tri godine. Takođe, Aneksom se daje šansa novom strateškom partneru da sa reprezentativnim sindikatima ugovori nov kolektivni ugovor, kako je to propisano pozitivnim zakonima Republike Srbije.

Reprezentativni sindikati “Nezavisni sindikat metalaca”, “Samostalni sindikat” i sindikat “ASNS” nikada neće dozvoliti nijednoj vlasti – poslodavcu da zaposleni u Železari Smederevo ostanu bez Kolektivnog ugovora.

  Preuzmite saopštenje za javnost 14.11.2012. godine >>

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"