Tender za FAP iz Priboja prekinut. Nastavak subvencija za FAP uslovan.

PROPAO TENDER ZA FAP

Beograd, 01.11.2012.g
Jučerašnji susret koji je održan u Agenciji za privatizaciju, Tenderske komisije za FAP rezultirao je mišljenjem privatizacionog savetnika da je uputno da se tender za FAP prekine . Podsećamo da je tendersku dokumentaciju otkupilo samo jedno preduzeće konzorcijum firmi Tim konstrakšons (Team constructions) iz Londona i Finkom kapital iz Kijeva i, da je mogući kupac ponudio 300 000 evra za kupovinu FAP-a i deset miliona investicija.
Dolazak u Beograd predstvanika FAP-a, generalnog direktora Mirka Stiovića i predstavnika sindikata iskorišćen je za sastanak sa državnim sekretarom u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandrom Ljubićem. Direktoru i predstavnicima sindikata je ukazano na propuste vezano za prilagođavanje FAP-a Zakonu o privrednim društvima. Dok se taj proces ne otvori FAP ne može da računa na subvencije, što je jasno rečeno od strane državnog sekretara.
Predsednik Industrijskog sindikata FAP Priboj Drago Damjanović izražava zabrinutost za ovako isključiv stav ministarstva koji će uzrokovati da zaposleni u FAP-u ne dobijaju redovna primanja a oni ničim nisu doprineli da se nađu jendoj takvoj situaciji. Izvesno je da FAP u narednom periodu mora tražiti drugu šansu po pitanju privatizacije kako ne bi došao u situaciju da, shodno izjavama iz Ministarstva finansija i privrede dođe u situaciju likvidacije.