ARHIVA VESTI
     
 
Pozitivan zaokret direktora RBB Bor Nebojše Radoševića u vezi Kolektivnog ugovora RBB-a. Industrijski sindikat srbije i Sindikat Nezavisnost insistiraju na poštovanju zakona i sveopšteg interesa radnika RBB-a.

ZA KOLEKTIVNI UGOVOR U RRB-U PO MERI ZAKONA I RADNIKA




Bor, 23.10.2012.g.

Višemesečno zajedničko zalaganje Industrijskog sindikata Srbije i Sindikata Nezavisnost RBB-a da se dobije kvalitetan Kolektivni ugovor rezultiralo je sramnim i jednostranim potpisivanjem Kolektivnog ugovora. Potpisani Kolektivni ugovor ne uvažava interese zaposlenih i zakon već jasno favorizuje jedan sindikat Samostalni sindikat metalaca Srbije i desetak, dvanest njegovih predstavnika koji su preko noći  zarad ličnog interesa potpisali Kolektivni ugovor i dobili plate koje prevazilaze primanje direktora na nivou RBB-a. Takođe primetno je izbegavanje poštovanja Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju čiji je potpisnik Samostalni sindikat metalaca Srbije kojim su određeni koeficijenti shodno obrazovanju i kvalifikacijama.

Posle dosta teških reči sa obe strane usledio je razgovor predstavnika ISS-a sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim koji je pažljivo saslušao argumente Industrijskog sindikata i Sindikata Nezavisnost a što je za rezultat imalo zaokret u ponašanju i odnosu direktora RBB-a Nebojše Radoševića prema sindikatima koji nisu hteli da potpišu sramni i protivzakonit Kolektivni ugovor. U interesu je poslovodnog rukovodstva, radnika i sva tri reprezentativna sindikata u RBB-u da sadržina Kolektivnog ugovora bude u potpunom saglasju sa zakonom, Granskim kolektivnim ugovorom, potrebama radnika, mogućnostima koje evidentno postoje na nivou RBB-a.

Industrijski sindikat Srbije sa pažnjom prati događanja i daje podršku svojim predstavnicima i kolegama iz Sindikata Nezavisnost ohrabrujući članove Samostalnog sindikata da se zainteresuju za sadašnju sadržinu Kolektivnog ugovora i izvrše pritisak na svoje sindikalno rukovodstvo koje možemo svrstati u red milionera ukoliko budu nastavili da dobijaju zarade suprotno zakonu, zdravom razumu i moralu.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"