ARHIVA VESTI
     
 
Beograd domaćin Trećeg evropskog sastanka mreža Globalnog dogovora. Industrijski sindikat Srbije i Ujedinjeni sindikati Srbije učesnici sastanka.

TREĆI EVROPSKI SASTANAK MREŽA GLOBALNOG DOGOVORA




Beograd, 18.10.2012.g.

Globalni dogovor Srbija je imao čast da bude domaćin Trećem evropskom sastanku mreža Globalnog dogovora što potvrđuje njegov izuzetno uspešan rad. Skupština je okupila predstavnike 21 zemlje sa 85 učesnika raspoređenih u osam radnih grupa evropskih globalnih mreža koji su imali svoja izlaganja. Skupštinu je otvorio Vlajko Senić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede. Vilijem Infante iz Ujedinjenih nacija, koordinator u Srbiji istakao je da je Globalni dogovor počeo sa devet preduzeća a sada se to proširilo na 84 komapnaije iz industrije, finansijskog sektora i drugih privrednih i društvenih subjekata. Ukazao je na značajan uspeh Konferencije Rio +20 koji je održan juna 2012.godine u kojoj je učestvovalo 2700 učesnika iz sektora privrede i finansija uz predstavnike Ujeidnjenih nacija i deklaracija proisteklih iz nje. U toku Konferencija razmatrao je šest tematskih celina u 120 sekcija. Značajan broj učesnika beogradskog sastanka je izneo svoja iskustva a centralne teme su bile borba protiv korupcije, razvoj nacionalnih globalnih mreža, ...


  


Sastanku su prisustvovali predstavnici Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić i Ujedinjenih sindikata Srbije Azir Hadžifejzović.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"