Državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Martinović primio predstavnike Industrijskog sindikata Srbije. ISS kao relevantan sindikat može dati doprinos u oblasti radnog i socijalnog zakonodavstva.

INDUSTRIJSKI SINDIKAT SRBIJE U MINISTARSTVU RADA, ZAPOŠLJAVANJA I SOCIJALNE POLITIKE

Beograd, 11.10.2012.g

Održan sastanak u Ministasrtvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, državnog sekeratara Zorana Martinovića sa predsednikom ISS Draganom Matićem i sekretarom Nebojšom Savić imao je za cilj nastavka saradnje koju je ISS imao sa prethodnom rukovodnom strukturom Ministartva rada. Potvrđeno je da Ministarstvo pokazuje interesovanje za potrebe srpskih sindikata koji nisu članice Socijalno - ekonomskog saveta i da će njihov tretman i saradnja sa njima biti istovetna kao i sa sindikatima koji su članice Socijalno – ekonomskog saveta.

ISS je stanovišta da sadašnji saziv Socijalno-ekonomskog saveta nije svojim delovanjem odgovorio na brojne izazove i da je to uzrokovalo više bavljenja samim sobom nego rezultatima koje Socijalno ekonomski savet treba da produkuje. Industrijski sindikat takođe smatra da sektorski socijalni dijalog može biti znatno produktivniji nego nacionalni i da postoje značajne razlike između sindikata u realnom sektoru i onih koji u njemu nisu. Državni sekretar Zoran Martinović i Ivana Vještica, samostalni savetnik upoznali su rukovodstvo ISS o trenutnim aktivnostima i stavovima Ministarstva. Dogovoreno je da zarad boljeg razumevanja između socijalnih partnera treba uspostaviti dinamičniju komunikaciju.