ARHIVA VESTI
     
 
Srpski sindikati, Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS), Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i Industrijski sindikat Srbije (ISS), postigli dogovor o sindikalno građanskom protestu. Rast cena i ugrožavanje životnog standarda ujedinili organizatore protesta.

PROTEST




Beograd, 08.10.2012.g

Ugrožavanje životnog standarda građana, svakodnevna poskupljenja, monopolski položaj velikih trgovinskih lanaca i proizvođača, kao i nesposobnost države da zaštiti građane i najugroženije socijalne kategorije stanovništva dovele su do sastanka predstavnika srpskih sindikata SSSS, ASNS i ISS koji su zaključili da je Protest jedini način borbe koji je sindikatima preostao kako bi se Vlada Srbije i pomenuti monopolisti urazumili.

Protest je planiran za kraj oktobra meseca a njegova organizacija i pripreme otpočeće do kraja ove nedelje. Planirano je da pored Beograda protesti budu održani u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu. Ostali srpski sindikati koji nisu učestvovali na današnjem sastanku mogu se priključiti organizaciji Protesta ukoliko su spremni da podrže proklamovane stavove proizašle  sa dašnašnjeg sastanka srpskih sindikata.

Današnjem sastanku prisustvovali su predsednici sindikata Ljubisav Orbović SSSS, Ranka Savić ASNS i Dragan Matić ISS sa saradnicima.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"