ARHIVA VESTI
     
 
Nakon poste Ministarstva finansija i privrede potpisan Sporazum u Fabrika vagona Kraljevo a.d. između Industrijskog sindikata Srbije, Samostalnog sindikata i genrealnog direktora FVK. Isplata zarada, Kolektivni ugovor i odgovornost na nivou FVK.

SPORAZUM I PLATE U FVK-U




Kraljevo, 17.09.2012

Reprezentativni sindikati FVK i generalni direktor Boško Slavković informisali su predstavnike Ministarstvo finansija i privrede o stanju u kome se FVK nalazi i zatražili nastavak podrške u smislu dobijanja poslova za Železnicu Srbije a što omogućava da FVK uspešno prebrodu dugogodišnju krizu u kojoj se nalazi.

Državni sekretar Ministarstva privrede i finansija Aleksandar Ljubić je podvukao da FVK i drugi srpski remonteri mogu očekivati snažnu podršku Vlade Republike Srbije u vidu kreditiranja i poslova kako u Srbiji tako i u inostranstvu gde je Vlada Republike Srbije ugovarač. Teško stanje u privredi će smanjiti dosadašnji obim podrške ali to treba da motiviše poslovodna rukovodstva preduzeća da učine dodatni napor i obezede poslove za što značajnije iskorišćenje kapaciteta sa kojima srpski remonteri raspolažu. 

Industrijski sindikat i Samostalni sindikat FVK su po povratku u Kraljevo potpisali Sporazum kojim se prekida štrajk koji je trajao skoro tri nedelje. Kako nam je predsednik IS FVK Momčilo Vilotijević javio Sporazum predviđa dinamiku isplate zarada, mogućnost prodaje imovine FVK-a uz saglasnost Ministarstva finansija i privrede kao i overa zdravstvenih knjižica za sve zaposlene u FVK, čiji je postupak u toku. Poslodavac se obavezao da će 24.09.2012.g. reprezentativnim sindikatima dostaviti predlog Kolektivnog ugovora.

Potpisnici Sporazuma su postigli saglasje oko utvrđivanja odgovornosti za lošu situaciju FVK-a a posebno su naglasili ispitivanje moguće odgovornosti rukovodstva Vagonogradnje.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"