ARHIVA VESTI
     
 
„Yumco je kompanija od nacionalnog značaja za industriju Srbije i država Srbija i njene institucije moraju naći rešenje za opstanak i razvoj kompanije“ zaključeno je u razgovoru predsednika ISS Dragana Matića i generalnog direktora Yumca Zorana Stošića.

DA YUKCO OPET BUDE IMPERIJA




14.09.2012.
Činjenica je da su građani Srbije pa i mnogi vranjanci, sadašnji i bivši zaposleni u Yumcu, zaboravili na vreme kada je na ulazu u grad Vranje stajao transparent na kome je pisalo „YUMCO IMPERIJA“. O tom vremenu i o vremenu sadašnjem u kome Yumco poslovno posrće razgovarali su generalni direktor Yumca Zoran Stošić i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije, predsednik Dragan Matić i predsednik IS Yumca Radojko Maksić.
Industrijski sindikat Srbije već više meseci radi i deluje u Yumcu i u toku sledeće nedelje podneće zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti, što je konkretan signal da je ISS prepoznat od strane zaposlenih kao sindikat koji brine o svojim članovima i koji može bitno uticati na poboljšanje njihovog ekonomskog i socijalnog položaja .
Sagledavajući sadašnjost Yumca, predsednik ISS Dragan Matić i generalni direktor Zoran Stošić su postigli saglasje oko budućnosti Yumca i modalitetu kako da budućnost Yumca bude izvesna i sigurna. Potvrđeno je da nivo komunikacija i socijalnog dijaloga treba podići na viši nivo i da odgovornost za budućnost Yumca mora biti preraspodeljena od samog vrha države preko poslovodnog rukovodstva i sindikata do zaposlenih. To je višegodišnji put koji može rezultirati transparentom koji će ponovo stajati na ulazu u Vranje na kome će pisati „YUMCO IMPERIJA“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"