ARHIVA VESTI
     
 
Samostalni sindikat RBB Bor uz direktora a sindikat Nezavisnost i Industrijski sindikat Srbije RBB Bor za Kolektivni ugovor i veća prava radnika.

MIRNIM PUTEM DO KOLEKTIVNOG UGOVORA




12.09.2012.
Višegodišnji pokušaji reprezentativnih sindikata u RBB Boru da se potpiše Kolektivni ugovor čija je sadržina na kraju ispregovarana, rezultirala je zaokretom generalnog direktora i novog rukovodstva Samostalnog sindikata RBB Bor koji ne žele da ispregovarani Kolektivni ugovor potpišu jer sadrži „prevelika prava„ zaposlenih i onemogućava poslovodnom rukovodstvu RBB Bor da deli zarade po svojoj promisli, kao što je to do sada činjeno.
Ovakvo ponašanje poslodavca je i ranije poznato ali je skandalozno da predstavnici Samostalnog sindikata podržavaju tekst Kolektivnog ugovora koji znatno umanjuje prava zaposlenih.
Neki bi rekli da su oni sami dobili adekvatne nadoknade i bonuse koje kroz Kolektivni ugovor ne mogu da obezbede.
Iz gore navedenih razloga, Industrijski sindikat RBB Bor i sindikat „Nezavisnost“ iskoristili su zakonsku mogućnost i Agenciji za mirno rešavanje sporova podneli Predlog za pokretanje postupka mirnog rešavanja radnog spora.
Ovo nije prvi put da se problematika kolektivnih pregovotra i Kolektivnog ugovora na nivou RBB Bor rešavanja uključenjem Agencije za mirno rešanje radnigh sporova. Bilo kako bilo, evidentno je da se ovakvo ponašanje Samostalnog sindikata može smatrati „izdajom“ radničkih prava koja su postignuta kroz proce pregovaranja i sadržana su u Kolektivnom ugovoru koje direktor Blagoje Spaskovski i Samostalni sindikat RBB Bor ne žele da potpišu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"