ARHIVA VESTI
     
 
Održana sednica Glavnog odbora Industrijskog sindikata IMT-a. Sednicom predsedavao predsednik IS IMT-a, Petar Grbić, a gost na sednici Predsedništva bio predsednik ISS Dragan Matić.

PETAR GRBIĆ PONOVO U IMT-u




11.09.2012. Održana sednica Glavnog odbora IS IMT-a u skoro dobijenim sindikalnim prostorijama, predsedavanje sednicom predsednika IS IMT, Petra Grbića i nesmetan ulazak predsednika ISS Dragana Matića u krug IMT-a nagoveštavaju neke nove pozotivne vetrove u odnosu poslovodstva IMT-a prema postoanju, radu i zalaganju Industrijskog sindikata IMT-a.



Podsećamo da je Petar Grbić trenutno van preduzeća, da mu je do skora bio zabranjen ulaz u IMT i postoji realna opasnost da ako generalni direktor IMT Slobodan Petrović, Petra Grbića ne vrati na posao, IMT po nalogu Inspektora rada plati zamašne novčane kazne u visini i do milion dinara.

Verujemo da do ovoga neće doći i da će razum i profesionalizam svih učesnika u „incidentu“ biti rešen na zakonit način.

Glavni odbor IS IMT-a je razmatrao problematiku i redovnost isplate zarada u IMT-u, uposlenost koja je daleko ispod mogućnosti koje IMT ima i najavljeno podržavljenje IMT-a koje je u ovom trenutku još uvek društveno preduzeće. Podržavljenje najverovatnije ptredstavlja preokret u upravljanju IMT-om, najavljene su i određene kadrovske promene u vrhu menadžmenta a Industrijski sindikat IMT-a će izraziti svoj stav po tom pitanju kada za to dođe vreme.

Glavni odbor je odlučio da uputi nekoliko dopisa na različite adrese, u okviru IMT-a to će biti Upravni odbor i Skupština preduzeća i Nadzorni odbor.

Interno, dopisi će biti poslati na adrese resornim ministarstvima i premijeru Ivici Dačiću.

Predsednik ISS Dragan Matić, je Glavnom odboru izneo strateška opredeljenja ISS kada su u pitanju predstavnici nove srpske vlade i situaciju vezano za održavanje Kongresa ISS koji se održava 20-tog oktobra u Beogradu.

ISS veruje da je održavanje sednice Glavnog odbora i prisustvo Petra Grbića u IMT-u nisu stvar slučajnosti i nečijeg propusta već su znak da lične sujete i propusti ne smeju opredeljivati budućnost radnika IMT-a.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"