ARHIVA VESTI
     
 
Burna dešavanja u RTB Bor Grupa. Industrijski sindikat Srbije i Sindikat Nezavisnost otvorili „Pandorinu kutiju“. Za koliko se može potkupiti sindikat.

ZAHTEVAMO I ŠTA TREBA DA ZNATE




Nedavno prekinuti pregovori oko zaključenja Kolektivnog ugovora u RTB Bor Grupa uzrokovali su da Industrijski sindikat RBB Bor  uputi Zahteve prema direktoru za hitan sastanak zahtevajući odgovore o razlozima i motivima prekida pregovora i da li je tačna informaicja koju je izneo poverenik Samostalnog sindikata Ljubiša Miljković da će RTB biti prodat posle Nove godine? Da li je smanjenje regresa i zarada u funkciji stvaranja povoljnijih uslova za budućeg kupca? Traži se odovor i na nova Rešenja Ugovora o radu koja su izdata funkcionierima Samostalnog sindikata mimo zakona i sistematizacije a koji su na taj način dobili mnogostruko više zarade od kvalifikacija koje imaju. Da li je tačna informacija da je direktor Samostalnom sindikatu RBB uplatio donaciju od milion dinara i koji su dosadašnji iznosi donacija isplaćene Samostalnom sindikatu? Da se Samostalni sindikat favorizuje „potkupljuje“ govori činjenica da je ogroman novac potrošen na opremanje sindikalnih prostorija umesto da se iskoristi za urgentne intrevencije vezane za kupovinu zaštitnih sredstava, sanaciju i izgradnju mokrih čvorova, obezbeđivanju kvalitetne vode za piće i drugih zajedničkih potreba radnika.

Obraćanje radnicima RBB-a imao je i Sindikat Nezavisnost koji je svoje obraćanje radnicima naznačio kao „Šta treba da znate“ i zahtevaju ostavku direktora postavljajući pitanje ko se to ponaša kao da je rudnik njegov, zašto se ne poštuje Zakon o radu u pogledu zarada zaposlenih, ko to zapošljava i kakvi su kriterijumi za prijem u radni odnos? Sindikat Nezavisnost je direktno napao i predstavnike Samostalnog sindikata smatrajući da je novo rukovodstvo Samostalnog sindikata došlo uz pomoć direktora koji je formulisao listu kandidata i lobirao po pogonima RBB-a. Sindikat Nezavisnost traži odgovor od Samostalnog sindikata kako se to oni bore za radnička prava i uz čiju podršku?

Najnovija dešavanja ukazuju da će naredne nedelje i meseci doneti burna jesenja događanja i da podeljenost među sindikatima ne može biti od koristi zaposlenima.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"