Industrijski sindikat Srbije će solidarno izmiriti dug prema Dopunskom zdravstvenom osiguranju za svoje članove iz Goša Fabrika šinskih vozila. Neisplaćene zarade rezultirale gubitkom prava radnika garantovana zakonima Republike Srbije.

SOLIDARNOST

Beograd, 23.08.2012.g.

Dugoročno neodgovorno ponašanje slovačke firme ŽOS Trnava, većinskog vlasnika Goša FŠV rezultirala je višemesčnim neisplaćivanjem zarada a odgovor sindikata je bio štrajk. Poslodavac je onemogućio da radnici servisiraju obaveze prema bankama, komunalnim preduzećima, sindikatima nije prebacivao članarinu a sve je to zakonom obaveza. Industrijski sindikata Goša FŠV je za svoje članove iz sredstava sindiklane članarine obezbedio dopunsko zdravstveno osiguranje ali obavezne rate nisu uplaćivanje jer nije bilo ni zarada.

Kako zaposleni, članovi ISS ne bi izgubili prava predviđena dopunskim zdravstvenim osiguranjem Industrijski sindikat Srbije će kao sindikalna centrala solidrano  izdvojiti neophodna finansijska sredstva i pokriti tromesečno dugovanje što omogućava zaposlenima da nasatve sa korišćenjem prava iz Dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Neka im je na zdravlje!