ARHIVA VESTI
     
 
Kada se na jednom mestu nađu Slovenci, radnici, poverioci, policajci, advokati, inspektori i zastupnici kapitala onda se to mora i zabeležiti.

POKUŠAJ PLJAČKE MAŠINA U BIVŠEM TOPOLA LIVAR MO




Nebriga bivših većinskih vlasnika slovenačke firme Livar koja je bila većinski vlasnika Livnice MO rezultirala je stečajem u kome su većinski poverioci bivši radnici. Za stečajnog upravnika postavljena je Snežana Dimitrijević koja je učesnik pokušaja iznošenja mašina koje su se našle u popisu imovine i imale založno pravo od strane poverioca bivših radnika Livnice MO. To nije bilo dovoljno pa je 14.08.2012. u organizaciji slovenačkog Livar-a organizovan pokušaj otuđenja određenih mašina koje su bile spremne za utovar na kamione kada su se pojavili bivši radnici – poverioci, članovi Industrijskog sindikata Srbije i sprečili „pljačku“. Pozvana je policija, advokat poverioca i inspektor za privredni kriminal iz Kragujevca  koji je utvrdio da nema potrebne dokumentacije koja bi omogućila da se mašine utovare na kamione i isporuče u Sloveniju. Posle kraće rasprave angažovani autoprevoznik je odustao od pokušaja utovara mašina dok je stečajna upravnica Snežana Dimitrijević prvo bila nedostupna a kasnije pokušavala da inspektoru „pojasni“ da je to sve po zakonu.

Ovaj nesvakidašnji primer ukazuje da i oni koji izazovu stečaj i ostanu dužni radnicima i državi ne odustaju od namere da zloupotrebama uz moguće elemente mita i korupcije dođu do imovine koja nije njihova i kojom nisu znali da upravljaju kao većinski vlasnici.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"