ARHIVA VESTI
     
 
Okončan štrajk u „Goša“ Šinskim vozilima. Štrajkački odbor, Samostalni sindikat metalaca Srbije (SSMS) i Industrijski sindikat Srbije (ISS) prihvatili Predlog ministra Dinkića.

OKONČAN ŠTRAJK U „GOŠA“ ŠINSKIM VOZILIMA




17.08.2012.

Ministar finansija i privrede  Mlađan Dinkić je danas u „Goši“ Šinkim vozilima predstavio sindikatima, Štrajkačkom odboru i rukovodstvu preduzeća „Goša“ Šinska vozila, Plan(pokreni) za pokretanje proizvodnje, vraćanje na posao 450 radnika koji su u štrajku već 4 meseca.

Uposlenje i podrška jednom od nekad najvažnijih izvoznika Srbije omogućiće redovnu isplatu zarada, kao i isplatu zaostalih zarada i drugih dugovanja koja postoje prema radnicima.



Predstavnici Štrajkačkog odbora SSMS i ISS iz „Goša“ Šinskih vozila su sadržinu Sporazuma prezentovali okupljenim štrajkačima koji su dolazak ministra Dinkića i rešenja, koja su Sporazumom predviđena, nagradili aplauzom.



Dogovoreno je da se štrajk obustavi 20. avgusta a da će tog dana biti isplata martovske zarade. Do kraja 2012. godine, neće biti plaćenih odsustva, što znači puno uposlenje za 450 radnika „Goše“ Šinska vozila.



Ovo je velika zajednička pobeda  svih radnika i štrajkača „Goše“ koja nije bila moguća bez uključenja ministra Mlađana Dinkića.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"