ARHIVA VESTI
     
 
Pregovori u Goša Šinskim vozilima završeni prevarom Slovaka. Zaključana fabrika u toku štrajka.

SLOVAČKA PREVARA




23.07.2012. Busanje generalnog direktora Goša Šinska vozila Ivana Hemšilda da su Slovaci časni i pošteni, da poštuju Srbiju, njene zakone, radništvo i sindikate završeno je sramnom prevarom. Radnici Goše koji su 23. jula 2012. godine došli u fabriku naišli su na zaključana vrata i portire koji su ih obavestili da u fabrici sem njih nema nikoga.

Samo dva dana ranije, u petak 20. Jula u fabrici su nastavljeni pregovori koji su u prvom trenutku prekinuti zbog insistiranja poslodavca da u pregovorima zajedno sa Štrajkačkim odborom učestvuje i Sindikat „Nezavisnost“ koji je prethodne nedelje istupio iz štrajka. Štrajkački odbor je to odbio, poslodavac je zajedno sa sindikatom „Nezavisnost“ napustio pregovore koji su kasnije nastavljeni ali je tada predsednik „Nezavisnosti“ Ljubomir Savić bio u pregovaračkom timu direktora.



Pregovori su išli u dobrom pravcu i dogovoreno je da se nastave 23. jula u 12 časova. Predstavnici SSMS i ISS u Štrajkačkom odboru kao i prisutni predseebnik ISS Dragan Matić izneli su niz kompromisnih i ostvarivih rešenja sa kojima se saglasio i generalni direktor. Sve je ukazivalo da je rešenje blizu a onda po proteku vikenda dolazi slovačka prevara i zaključana fabrika.

Odluku o daljim koracima, Štrajkački odbor će doneti u toku današnjeg dana nakon sastanka sa zaposlenima i štrajkačima. Štrajkački odbor je pozvao inspekciju rada a najavljen je i protest ispred slovačke ambasade.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"