ARHIVA VESTI
     
 
Inspektorat rada Ministarstva rada i socijalne politike vratio na posao Petra Grbića, predsednika Industrijskg sindikata IMT-a. Slobodan Petrović, generalni direktor IMT-a zabranio ulazak u fabriku Petru Grbiću. Milionske kazne za IMT ukoliko se direktor ne uozbilji.

PETAR GRBIĆ VRAĆEN NA POSAO




19.07.2012.

Inspektorat rada Ministarstva rada i socijalne politike je doneo Rešenje u kome se nalaže generalnom direktoru IMT-a a.d. u restruktuiranju da vrati na rad Grbić Petra odmah po prijemu Rešenja. Mogućnost žalbe na ovo Rešenje ne odlaže povratak Petra Grbića na posao.

Ovim se odlaže Rešenje otkaza ugovora o radu do okončanja sudskog spora.

Ovo je samo još jedan od pokazatelja da direktor Petrović umesto odgovornog i dobrog poslovanja, poštovanja zakona i Kolektivnog ugovora, pojašnjenja o katastrofalnoj poziciji IMT-a i njegovoj odgovornosti, više voli davanje otkaza predsednicima sindikata i moguće plaćanje milionskih kazni ukoliko Petru Grbiću ne omogući povratak na posao.



Prvi znak da će do kažnjavanja doći jeste podatak da je Petru Grbiću 19. Jula 2012. od strane Službe obezbeđenja a po nalogu direktora Petrovića zabranjen ulaz u fabriku.

Petar Grbić i Industrijski sindikat Srbije čine sve što je u njihovoj moći da se direktor Petrović smeni a ostalo je još samo da se vidi šta ste vi, radnici IMT-a spremni da uradite za sebe i svoje porodice.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"