ARHIVA VESTI
     
 
NOVA AKCIJA GSM "NEZAVISNOST"

BEZBEDAN POSAO - DOBAR POSAO





Beograd, 7.03.2007.
Stradanje zaposlenih na radnim mestima, početkom 2007.godine, uzelo je maha i svi mi koji smo zaduženi za brigu i zaštitu radnika, moramo da objavimo najviši stepen uzbune. Stradale ne možemo vratiti, ali je barem pošteno da preispitamo odgovornost, svih nas pojedinačno, koji su morali da vode aktivnosti i sprovode mere, kako do ovih nesreća ne bi došlo. GSM "Nezavisnost" će pokrenuti sveobuhvatnu jedinstvenu akciju na nivou Srbije, da svi koji su na bilo koji način odgovorni za bezbednost i zdravlje na radu, prihvate svoju odgovornost i uključe se u našu akciju: "Bezbedan posao - dobar posao".

Akcije i zalaganje GSM "Nezavisnost" u preduzećima gde imamo naše članstvo (Livmica CIMOS Kikinda, RTB Bor... i drugim preduzećima) za primenu zakonodavstva iz oblasti "Bezbednost i zdravlje na radu", nisu bila dovoljna da nesreće spreče. Možemo reći da je time i naša odgovornost znatno manja u odnosu na one, koji su direktno svojim neradom i nebrigom, doprineli da do stradanja i dođe.

Upozorenja koje smo ispostavili u direktnom kontaktu sa Upravom za bezbednost i zdravlje na radu u Ministarstvu rada, da se značajan broj poslodavaca oglušuje o zakone, a da to za posledicu ima stradanja zaposlenih, nije za posledicu proizvelo dodatne aktivnosti Uprave za bezbednost i zdravlje na radu.

GSM "Nezavisnost" će pokrenuti sveobuhvatnu jedinstvenu akciju na nivou Srbije, da svi koji su na bilo koji način odgovorni za bezbednost i zdravlje na radu, prihvate svoju odgovornost i uključe se u našu akciju: "Bezbedan posao - dobar posao".

Nadamo se da će ovu akciju podržati i Unija poslodavaca i drugi sindikati.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"