ARHIVA VESTI
     
 
Zašto je rukovodstvo “Goša“ Šinskih vozila odbilo finansijsku podršku države koja bi joj obezbedila nastavak poslovanja i okončanje dvomesečnog štrajka? Sindikati uputili pismo u ŽOS Trnava na ime vlasnika Vladimira Poa.

KO UNIŠTAVA „GOŠA“- ŠINSKA VOZILA?




18.07.2012.
Skoro dvomesečni štrajk u „Goša“ Šinska vozila kao i nemogućnost poslodavca da prema zaposlenima izmiri svoje obaveze naterala je Štrajkački odbor Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije da obave razgovor u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zatraživši podršku i pomoć.
Sastanku je prisustvovao i pomoćnik generalnog direktora „Goša“ Šinska vozila, gospodin Daničić. Konstatovano je da „Goša“ Šinska vozila nisu ispunila svoje poslovne obaveze prema Železnicama Srbije i Fondu za razvoj iz 2010. i 2011. godine ali je na molbu sindikalnih predstavnika omogućeno da se „Goša“ Šinska vozila uplati 40% avansa od sredstava namenjenih za modernizaciju vagona u 2012. godini Železnica Srbije.
Deo sredstava bi bio iskorišćen za izmirivanje zarada za mart i april mesec i to bi predstavljalo trenutak zaključenja štrajka.
Sindikati bi nadalje nastavili pregovore o zaradama za maj, juni i juli i drugim obavezama koje poslodavac ima. Ova sjajna i velikodušna ponudu ministarstva je odbijena od strane rukovodstva „Goša“ Šinskih vozila i to je najdirektniji pokazatelj ko uništava Gošu.
Sindikati su uputili pismo u ŽOS Trnavu na ime Vladimira Poa većinskog vlasnika „Goša“ Šinska vozila.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"