Mladi članovi Industrijskog sindikata Srbije na Exit-u 2012. Friedrich Ebert Fondacija okupila mlade iz Danske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Promocija sindikalizma „I ti si sindikat“ organizovana uz muziku i ples.

„I TI SI SINDIKAT“ NA EXITU 2012

Regionalni projekat Exit 2012 „I ti si sindikat“, koji se sprovodi uz podršku Friedrich Ebert fondacije,  okupio je mlade ljude, članove sindikata iz Danske, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Mladi Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije „branili“ su srpsku trobojku a to im nije bilo teško u okruženju mladih, razdraganih i veselih sindikalnih istomišljenika.

Promociju sindikata „I ti si sindikat“ mladi su sproveli ispred zgrade Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Novog Sada, delio se propagadni materijal koji govori o sindikalizmu i sindikatima koji su učestvovali u regionalnom projektu.

Ova akcija podržana od strane Friedrich Ebert fondacije je pun pogodak i pokazuje da mladi ne samo da imaju interesovanje za člantsvo u sindikatima već su i najbolji promoteri sindikalnih ideja.

Četiri dana druženja i praćenja događanja na Exitu doprineli su da se mladi međusobno bolje upoznaju, stvore prijateljstva a ova aktivnost je i dobro medijski propraćena od strane vojvodjanskih medija.

Nadamo se da će i sledeće organizovanje Exita u Novom Sadu podrazumevati prisustvo mladih predstavnika sindikata.