ARHIVA VESTI
     
 
Sporazumom do završetka štrajka u fabrici „Goša“ Šinska vozila. Sindikat Nezavisnost istupio iz štrajka i ostao bez članstva. Predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Industrijskog sindikata Srbije i rukovodstva „Goša“ Šinska vozila 16. jula u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

NASTAVLJA SE ŠTRAJK U GOŠA ŠINSKA VOZILA




12.07.2012.
Skoro dvomesečni štrajk u „Goša“ Šinska vozila ulazi u završnu fazu jer se tragovi „zamora“ vide i kod štrajkača i kod rukovodstva „Goša“ Šinska vozila. Kako bi se našlo prihvatljivo rešenje nacionalne sindikalne centrale su pojačale Pregovarački tim Štrajkačkog odbora time što su uključili svoja stručna lica u nameri da se stvori okvir kompromisa koji zadovoljava štrajkače a rukovodstvu Šinskih vozila omogućava pribavljanje minimalnih novčanih sredstava neophodnih za isplatu radnika i repromaterijal.
Predstavnici UGS „Nezavisnost“ i potpredsednik Industrijskog sindikata Srbije Negoslav Jovanović, su doprineli da se dođe do grubog okvira Sporazuma o prestanku štrajka koji će Štrajkački odbor izneti pred zaposlene i posle toga doneti odluku o daljoj sudbini štrajka.
Štrajkački odbor, zaposlene i štrajkače neprijatno je iznenadila vest da je sindikat Nezavisnost jednostrano istupio iz Štrajkačkog odbora i najdirektnije ugrozio pregovore i ostvarivanje štrajkačkih zahteva. Ovaj nečasni postupak doveo je do masovnog napuštanja sindikata Nezavisnost u Goša šinskim vozilima koji ostaju u štrajku i podržavaju Štrajkački odbor koji čine predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije.
Sve ovo saopšteno je štrajkačima na sastanku koji je održan 12. jula kao i informacija da je zalaganjem predsednika Sindikata metalaca Srbije Zorana Vujovića dogovoren sastanak u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja sa predstavnicima ministarstva, predstavnika Samostalnog i Industrijskog sindikata i predstavnika rukovodstva „Goša“ Šinska vozila.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"