Predstavnike Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Samostalnog sindikata metalaca Srbije (SSMS) primio generalni direktor ATB Sever Ernst Brunner. Situacija u ATB Severu, poštovanje Granskog Kolektivnog ugovora teme sastanka.

ATB SEVER U DOBROJ FORMI

30.06.2012.

Predstavnici sindikata koji deluju u ATB Sever obišli su preduzeće ATB SEVER u najjačem mogućem sastavu. Samostalni sindikat metalaca Srbije su predstavljali, predsednik Zoran Vujović, sekretar Ljubodrag Cvrkotić, predsednik Samostalnog sindikata metalaca Vojvodine Vladimir Miljuš i presednik fabričkog sindikata Stevan Farkaš. Ispred Industrijskog sindikata Srbije učestvovali su Dragan Matić predsednik i Dragan Grozdanović, regionalni poverenik i predsednik IS ATB Sever.

Sindikalce je u Upravnoj zgradi primio generalni direktor Ernst Brunner, zamenik generalnog direktora Savo Mitrović i direktor opštih i pravnih poslova Andras  Kics.

Informacija o stanju u fabrici ATB Sever ohrabrabila je sindikalce a preko 440 radnika ima stabilno uposlenje i zarade.

Značajan deo sastanka bio je posvećen dogovoru oko zajedničkih akcija da metalska preduzeća u Srbiji budu glavni izvođači i isporučioci opreme na tenderima u javnim i drugim državnim preduzćeima (EPS, NIS i RTB Bor..).

Predstavnicima ATB Sever predstavljena je Platforma koja je prosleđena Vladi Republike Srbije i poslodavcima koja u potpunosti podržava stavove rukovodstva ATB Sever. Takođe je razmatrana i problematika punog poštovanja Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju i podržan je Sporazum koji je potpisan od strane reprezentativnih sindikata potpisnika kolektivnog ugovora, Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijski sindikat Srbije sa generalnim direktorom ATB SEVER.

Zajedničkim obilaskom pogona i razgovorom sa zaposlenima koji su u toku posete radili završena je radna poseta predstavnika sindikata ATB SEVER  Subotica.