ARHIVA VESTI
     
 
Železara Smederevo kao jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije. Ministar Nebojša ćirić i državni sekretar Dušan Nikezić razgovarali sa predstavnicima sindikata Železare Smederevo i njihovim nacionalnim sindikalnim centralama.

ŽELEZARA SMEDEREVO BEZ PREKIDA RADA




27.06.2012.

U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja je održan sastanak kome su prisustvovali Ministar Nebojša Ćirić, državni sekretar Ministarstva finansija Dušan Nikezić i predsednici reprezetativnih sindikata Železare Smederevo, Mileta Gujaničić, Nezavisni sindikat metalaca, Siniša Prelić, Samostalni sindikat metalaca Srbije i Dragan Milovanović predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

U radu ovog sastanka učestvovali su i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić, predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Vujović i sekretar Asocijacije slobodnih i nezavisnih Nebojša Rajković.

Dug, argumentovan i na trenutke težak razgovor završen je zajedničkim obraćanjem novinarima koji su više od sat i to strpljivo čekali informacije o budućnosti Železare.

Ministar Ćirić i državni sekretar Nikezić su potvrdili da Železara smederevo kao strateški važno preduzeće za industriju i privredu Srbije neće prekidati svoj rad i da pet i po hiljada radnika Železare ne treba da strepi za svoju budućnost i radna mesta.

Razmotriće se najava dovođenja peći 2 u „tihi hod“ a ako se to i desi  taj period će se iskoristiti za određenu vrstu remonta i priprema kada se budu stvorili uslovi da peć radi u punom kapacitetu.

Moguće je da sutrašnji razgiovor ministra Ćirića i državnog sekretara Nikezića sa rukovodstvom Železare stvori mogućnost nastavka rada peći 2. Rukovodstvo železare i predstavnici Vlade imaju jasno sagledavanje i drugih mogućnosti ali sve one za rezultat imaju rad Železare i zadržavanje sadašnjeg broja radnika na poslu.



Kao što je ranije rečeno finansijska podrška Železari ni u kom slučaju ne može da bude trajni trošak već investicija koja će se kroz privatizaciju vratiti građanima Srbije.

Za ponedeljak 2. Jul 2012. najavljen je sastanak u Ministarstvu ekonomije predstavnika sindikata i menadžmenta Železare, ministra Ćirića i državnog sekretara Nikezića.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"