ARHIVA VESTI
     
 
Srpski industrijski metalski sindikati stali u odbranu radnika Železare Smederevo. Vlada Republike Srbije odgovorna za rad Železare. Ako stane Železara staće i značajan deo industrije Srbije.

DA ŽELEZARA RADI




26.06.2012.

Najavljeno svođenje peći 2 Železare Smederevo na „tihi hod“ kao i javno obraćanje reprezentativnih sindikata Železare Smederevo, Nezavisnog sindikata metalaca, Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata naišli su na punu podršku svojih nacionalnih sindikalnih centrala koje su se 26. juna okupile u Železari Smederevo u sastavu svojih Predsedništava i Uprava.



Preko 100 predstavnika Industrijskog sindikata Srbije, Saveza sindikata metalaca Srbije i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata su zauzeli Stavove vezane za Železaru u Smederevu koje su prosledili Vladi Republike Srbije i udruženjima poslodavaca (PRILOG).



Srpski sindikati su uputili zahtev za hitno održavanje sastanka sa premijerom Republike Srbije,  ministrom finansija i ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, kako bi se obezbedili uslovi za nesmetan rad Železare Smederevo (PRILOG).



Rukovodstva nacionalnih sindikata i reprezentatiovnih sindikata Železare Smederevo su usvojili Platformu kroz ocene, stavove i zahteve koji će biti dostavljeni Vladi Republike Srbije, poslodavačkim udruženjima i sindikalnim centralama koje organizuju radnike u industriji.

Sadržinu platforme sindikati će prezentovati na Konferenciji za štampu koja se planira za 28. jun u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije.


  


Javnosti se obratilo i rukovodstvo Železare Smederevo pojašnjavajući trenutnu situaciju u Železari i najavljeno dovođenje peći 2 na „tihi hod“. (PRILOG)

 


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"