ARHIVA VESTI
     
 
Industry All Global Union (IAGU) predstavlja istorijski iskorak IMF, ICEM i ITGLWF-a. Kongres IAGU u Kopenhagenu za predsednika izabrao Bertloda Hubera a za generalnog sekretara Jirki Raina. Industrijski sindikat Srbije učesnik istorijskog kongresa.

INDUSTRY ALL GLOBAL UNION





20.06.2012.

Hiljadu i pet stotina delegata,  članica IMF, ICEM i  ITGLWF-a,  istorijskog Kongresa održanog u Kopenhagenu donelo je odluku i stvorilo Industry All Global Union, sindikat koji objedinjuje 50 miliona članova, 350 sindikata i 109 država sveta. 

 


 

Deo te pedesetomilionske porodice je i članstvo Industrijskog sindikata Srbije. Stvaranju nove globalne sindikalne strukture prethodili su kongresi IMF, ICEM i  ITGLWF  koji su potvrdili osnivanje Industry All Global Union. 

 


 

Ovim činom je IMF 119 godina svog postojanja ugradio u novu sindikalnu porodicu. Trodnevni rad je rezultirao izborom Bertolda Hubera za predsednika, potpredsednike,Sen Zeni, Tom Buffenbarger, Hisanovu Shimada  i Jirki Raina za generalnog sekretara dok su njegovi pomoćnici Fernando Lopez i  Kemal Ozkan.

 


 

Kongres je usvojio Statut, Plan aktivnosti u naredne 4 godine i niz Rezolucija na osnovu predloga učesnika Kongresa. 

 


 

Industry All Global Union će delovati u šest regiona: Severna Amerika; Latinska Amerika i Karibi; Podsaharska Afrika; Srednji Istok i Severna Afrika; Azija i Pacifik; Evropa. 

 

   

 

U Izvršnom odboru koji broji 40 članova, Evropa ima 17 predstavnika. 

 

   

 

Pored Industrijskog sindikata Srbije članice Industry All Global Union su Samostalni sindikat metalaca Srbije, Sindikat EPS-a i Sindikat Energetičara Srbije. 

 


 

Predstavnici ISS, predsednik Dragan Matić i Mileta Gujaničić (NSMŽS) su tokom Kongresa obavili niz važnih bilateralnih razgovora od kojih se izdvaja razgovor sa Leo Džerardom, Sindikat američkih čeličana (USW) koji je dao izuzetnu podršku sindikatima u Železari Smederevo dok je USSTEEL većinski vlasnik a dogovoreni su i modaliteti buduće saradnje.

 

   

 

Učesnici Kongresa otišli su sa uverenjem da je napravljen hrabar korak ka novoj eri globalne sindikalne solidarnosti i mogućnošću da se utiče na nacionalne vlade i multinacionalne kompanije, da  interes radnika i rada budu prioriteti u budućnosti.

 

            

 


   

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"