ARHIVA VESTI
     
 
Gerhart Huemer, direktor Centra za fiskalnu politiku u poslodavačkom udruženju „UEAPME“-Brisel, gost Unije poslodavaca Srbije „Poslodavac“. Sindikati imali svojih 5 minuta na temu o socijalnom dijalogu.

EVROPSKI POSLODAVCI, SOCIJALNI DIJALOG I SOCIJALNO EKONOMSKI KOMITET




21.06.2012.
Gost udruženja „Poslodavac“ gospodin Gerhart Huemer, direktor Centra za fiskalnu politiku u poslodavačkom udruženju „UEAPME“ (Asocijacija malih i srednjih preduzeća) obratio se predstavnicima poslodavaca i sindikata na temu „Uloga poslodavačkih organizacija u Evropskoj uniji:Evropski socijalni dijalog i Socijalno ekonomski komitet-preporuka za poslodavce iz Srbije“.
Udruženje „Poslodavac“ pored svojih članova i aktivista u ovu interesantnu temu uključio je i predstavnike sindikata, Industrijski sindikat Srbije, Konfederaciju slobodnih sindikata i Savez samostalnih sindikata Srbije.
UEAPME je jedan od najznačajnijih učesnika u socijalnom dijalogu na evropskom nivou koji ima 83 člana sa 12 miliona preduzeća koja zapošljavaju 55 miliona radnika.
UEAPME u Evropskom socijalno ekonomskom komitetu zastupa interese svojih članova, iz malih i srednjih preduzeća.
Nakon prezentacije gospodina Gerharta Huemer-a diskusija je usmerena ka stanju socijalnog dijaloga u Srbiji koja oslikava konfuziju i neodgovornost reprezentativnih udruženja poslodavaca i sindikata. Stavu da se izvrše izmene Zakona o radu oštro se suprotstavio potpredsednik Industrijskog sindikata Srbije Negoslav Jovanović, ukazujući da Zakon o radu ne predstavlja problem već da je problem nedovršen proces privatizacije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"