ARHIVA VESTI
     
 
Mladi članovi Industrijskog sindikata Srbije (ISS) pohađali trodnevnu sindikalnu školu podržanu od Fridrih Ebert Fondacije(FES). Članovi Ujedinjenih sindikata Srbije (USS), Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smedrevo (NSMŽS), Nezavisni sindikat Sloboda Čačak učesnici sindikalne škole. Predavači iz Beogradske otvorene škole (BOŠ) i ISS.

MLADI MOGU I ZNAJU




11.06.2012. Trodnevna letnja sindikalna škola za mlade članove ISS čije je održavanje omogućila Fridrih Ebert fondacija održana je u Krivaji nadomak Bačke Topole. Ova škola je nastavak zajedničkih aktivnosti ISS i FES-a sa ciljem da se sindikalne strukture pojačaju edukovanim mladim članovima. Pored članova ISS sindikalnu školu su pohađali i članovi naših bratskih sindikata USS-Klinički centar Srbije, Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smedrevo (NSMŽS), Nezavisnog sindikata Sloboda Čačak. Svoje „đake“ na sindikalnoj školi su imali PP Trstenik –Cilindi, PP Trstenik-Kočna tehnika, RS Partners-Surdulica, Minel Kotlogradnja Beograd, ATB Sever Subotica, Livnica Čelika BačkaTopola, DAD DRAXlMAIER Zrenjanin, Fabrika reznog alata Čačak, Fabrika bakarnih cevi Majdanpek, Želvoz Smederevo, ABS Minel Beograd, FAP Priboj i Fabrika mernih transformatora Zaječar.

Ovi divni mladi ljudi su u trodnevnom radu stekli nova znanja o sindikatu, kako naučno primeniti u praksi a bolje su upoznali svoj sindikat i okruženje u kojem žive i rade. Njihova prisutnost je dokaz da sindikati mogu imati budućnost i da nema, kako neki kažu „izgubljenih generacija“.


  


Osnaženi i ohrabreni su bili i predavači iz ISS, Nebojša Savić i Negoslav Jovanović, koji su mladima govorili o principima funkcionisanja i temeljima sindikata, sindikalnom organizovanju a da bi mladi bolje razumeli funkcionisanje ISS predstavljeni su i akti sindikata, Statut, Pravila o radu i Nadzorni odbor. Mladima je pojašnjena sadržina tih važnih sindikalnih dokumenata, razlozi koji su opredelili tu sadržinu i njihovu funkcionalnost.


  


O timskom radu i Evropskim integracijama govorili su predavači iz Beogradske otvorene škole, Vesna Đukić i Vladimir Pavićević.

Trećeg dana seminara svoje učešće u radu seminara uzeo je i predsednik ISS, Dragan Matić, koji je govorio o Industrijskoj politici, sindikalnom životu i događanjima od važnosti za ISS. Usled vremenskog ograničenja nije se obuhvatio socijalni dijalog u Srbiji pa će mladi o toj temi imati prilike da čuju na narednoj sindikalnoj školi u oktobru 2012. godine.

Brojnost mladih na sindikalnoj školi kao i učešće bratskih sindikata su najbolja potvrda dobrog rada ISS.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"