ARHIVA VESTI
     
 
Sindikati Smederevske Železare, Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo, Savez sindikata metalaca Srbije i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata uputili dopise predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Mirku Cvetkoviću, predsedniku DS Borisu Tadiću, i Radnoj grupi Železare Smederevo. Podrška države Srbije Železari nije trošak nego investicija u najvećeg izvoznika Srbije, dobrog poreskog obveznika i nosioca zapošljavanja radnika Srbije.

OČUVANJE ŽELEZARE SMEDEREVO KAO NAJBOLJA INVESTICIJA SRBIJE




08.06.2012.

Do skora svim političarima, predsednicima partija, država i vlada, privrednicima, sindikalcima bila su puna usta Železare Smederevo nekadašnjeg USS, Sartida 1913, Metalurškog kombinata Smederevo. Svi su se kačili za rezultate Železare, tražena je „karta više“ da se u Železaru uđe, slika sa radnicima, menadžmentom i sindikatima, Železara je bila stvar prestiža i kako je stajalo na ulazu, ponos Srbije.

Ameri su otišli, Železara je ostala, naša, srpska, u Radincima, nadomak Smedereva. U železari su ostali naši radnici, stručnjaci, snažni, dobro organizovani sindikati, najbolji Kolektivni ugovor o pravima radnika i bezbednosti na radu, elitni industrijski radnici i respektabilni industrijski kapaciteti. Kome je  od interesa da sve to negira i stavlja pod sumnju biser srpske industrije.

Zabrinuti za budućnost Železare i radnika, sindikati potpisnici Kolektivnog ugovora, Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo, Savez sindikata metalaca Srbije i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata su uputili dopise najvišim državnim zvaničnicima, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Mirku Cvetkoviću, predsedniku  DS Borisu Tadiću i Radnoj grupi Železare Smederevo ukazujući da neko muti dunavsku vodu oko Smedereva i ugrožava aktivnosti Vlade Republike Srbije i rukovodstva Železare.

Najveći srpski izvoznik koji direktno zapošljava blizu pet i po hiljada radnika a indirektno mnogo više jedan od najvećih potrošača struje, gasa, usluga železnice, poreski obveznik za primer mora biti u ovom trenutku briga države i građana Srbije.

Železara je pravi ispit za sve nas koji Srbiju vidimo kao ekonomski snažnu, socijalno pravednu i solidarnu državu. Svi mi koji znamo šta je Železara bila, šta je sada i šta mora biti moramo to glasno i jasno reći onima koji Srbiji, Smederevcima, Železari i radnicima Srbije ne žele ništa dobro. Njima treba jasno reći: DALJE PRSTE OD ŽELEZARE !

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"