ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u poseti Fabrici bakarnih cevi Majdanpek (FBC). Seminar za članstvo i razgovor sa genralnim direktorom Vladimirom Elemeevim.

SEMINAR ZA JAČANJE SINDIKATA




28.05.2012. Članovi Industrijskog sindikata Fabrike bakrnih cevi su imali priliku da učestvuju na seminaru o Organizovanju sindikata u preduzeću a predavač je bio Nebojša Savić, sekretar ISS i sindiklani instruktor. Polaznici su stekli praktična znanja koja će koristiti u sindiklanim aktivnostima i kampanjama dobijanja novog članstva u preduzeću i van njega. U fabrici trenutno radi preko 420 radnika a ISS je većinski sindikat u preduzeću i potpisnik Kolektivnog ugovora koji se poštuje.



O važnosti poštovanja Kolektivnog ugovora, novinama koje je doneo Granski kolektivni ugovor za metalce, poslovnoj situaciji i planovima razgovarali su generalni direktor Vladimir Elemeev, Dragan Matić predsednik ISS, Dimitrije Birišić predsednik IS FBC i Jovan Stojković potpredsednik Nezavisnog sindikata metalaca Železara Smederevo. Generalni direktor veliki značaj daje poštovanju Kolektivnog ugovora i srpskih zakona jer oni predstavljaju najširi okvir saradnje poslodavca i sindikata. Govoreći o Granskom kolektivnog ugovoru za metalsku industriju i njegovoj primeni zajednički je zaključeno da je neophodno da se on poštuje ali da je potreban određeni period kako bi se preduzeća sa svojim finansijskim planovima uklopila u nove obaveze. FBC je svojim programom okrenut ka izvozu, iznalaženju novih tržišta i građenju dobrih odnosa sa sindikatima i radnicima. U narednom periodu je planirano da određen broj radnika koji imaju privremene ugovore a koji su se svojim zalaganjem i odnosom prema poslu posebno istakli dobiju rešenja o stalnom zaposlenju.



Iskorišćena je prilika i da se razgovara o privatizaciji Železare u Smederevu za koju je interesovanje pokazala i ruska poslovna grupacija UGMK, koja je sastavljena od 33 poslovna dela a koja je i vlasnik Fabrike bakarnih cevi. Ponašanje UGMK-a u slučaju privatizacije FBC-a predstavlja dobru preporuku i za kupovinu Železare Smederevo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"