ARHIVA VESTI
     
 
Policija saslušavala predsednike sindikata iz „Goša“ Šinska vozila. Ministar Ćirić spreman da pomogne štrajkačima i poslovodstvu. Prekid štrajka moguć posle isplate dve zarade.

POLICIJA, MINISTARSTVO, SINDIKATI I ŠTRAJKAČI




25.05.2012.

Okupljanje štrajkača „Goša“ Fabrika Šinskih vozila ispred kancelarije generalnog direktora i jedna neispravna brava uzrokovali su policijsko saslušavanje tri predsednika sindikata iz „Goša“ Šinska vozila a na osnovu prijave  generalnog direktora.

Ova prijava je usledila usled neispravnosti jedne brave i nemogućnosti da se iz prostorija u kojima radi sekterica ditrektora izađe. Koliko će ovo pomoći da se prisutni problemi prevaziđu je neizvesno ali radnici bez dve neisplaćene zarade neće prekinuti štrajk.


  


Generalni direktor Ivan Heimschild je  potvrdio mogućnost isplata zarada za petak ili ponedeljak a što bi presudno uticalo da se štrajk prekine.

Štrajkački odbor i predstavnici sindikalnih centrala (industrijskog sindikata Srbije, Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Nezavisnosti) su obavili razgovor u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i od ministra Ćirića dobili obećanje da će i on pripomoći da se prisutni problemi u „Goša“ Šinska vozila prevaziđu istakavši da je preko 40  miliona dinara namenjeno fabrici „Goša“ Šinska vozila ali da njihovo podizanje podrazumeva pravdanje ranije uzetog novca.

U fabrici se obavlja minimum proizvodnje a poslodavcu se onemogućava da proizvode i poluproizvode iznosi iz fabrike. video

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"