ARHIVA VESTI
     
 
Osnovan Evropski industrijski sindikat. Globalizacija sindikata kao odgovor na globalizaciju kapitala. Ulrich Eckelmann generalni sekretar a Michael Vassiliades predsednik novog sindikata. Industrijski sindikat Srbije član sedmomilionske porodice.

INDUSTRIJSKI SINDIKAT EVROPE




Višedecenijska težnja da se izvrši udruživanje evropskih industrijskih sindikata zaokružena je Kongresom evropskih metalaca, tekstilaca i hemičara objedinjenih u novom Industrijskom sindikatu Evrope. Sto devedeset sedam članica sa preko sedam miliona članova stvorilo je jedna moćan, snažan i uticajan sindikat koji treba da ispuni očekivanja članstva a to je sve potvrdilo pesto pedeset delegata na Kongresu koji je održan u Briselu.

U iznetom kongresnom saopštenju navodi se da je Evropski industrijski sindikat predstavlja skraćenicu za promenu kursa u Evropi, Evropu održivog industrijskog rasta sa više radnih mesta, većom sigurnosti zapošljavanja, participacijom radnika u upravljanju i raspodeli prihoda koji se stvaraju u Evropi. Veća pravednost i solidarnost su perjanice novog Industrijskog sindikata Evrope što je i potvrdio Ulrich Eckelmann, generalni sekretar. Evropi je potrebna nova startegija okrenuta ka investiranju, zaposlenosti, jakom i održivom privrednom rastu i boljih uslova života i rada u Evropi.



„Industrijski sindikat Evrope pored snage brojeva iskazuje rešenost da bude moćan, koristan i efektan igrač na evropskoj političkoj sceni i na taj način zaštite interes industrijskih radnika Evrope„ izjavio je Michael Vassiliades novoizabrani predsednik Industrijskog sindikata Evrope.



Industrijski sindikat Srbije kao stari novi član Industrijskog sindikata Evrope pozdravlja novu organizaciju nadajući se da će i srpski industrijski sindikatu u vremenu ispred njih uspeti da prevaziđu sujete i animozitete i iskažu posvećenost interesima članstva koje predstavljaju.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"