ARHIVA VESTI
     
 
Zaposleni iz Goša Šinska vozila odbili predlog generalnog direktora. Razgovori sa ministrom Nebojšom Ćirićem. Generalni štrajk od 21. 05.2012. godine.

PROPALI PREGOVORI, ŠTRAJKAČI KOD MINISTRA ĆIRIĆA




17.05.2012. Preko 400 radnika Goša Šinska vozila odazvalo se na poziv Štrajkačkog odbora i sindikata i svojim učešćem u jednosatnom štrajku upozorenja potvrdili nezadovoljstvo nastalo usled neisplaćenih zarada, nepoštovanja zakona i Kolektivnog ugovora.

Štrajkački odbor sastavljen od predstavnika Industrijskog sindikata Srbije, Nezavisnosti i Sindikata metalaca Srbije zahtevao je od generalnog direktora odgovore proistekle iz štrajkačkih zahteva. Burno reagovanje i zvižduci prisutnih su jasan znak da zaposleni nemaju strpljenja i ne veruju ponudama koje je generalni direktor izneo.



U popodnevnim satima nakon razgovora generalnog direktora sa predstavnicima banaka, Štrajkačkom odboru je ponuđena isplata dve zaostale zarade, u odnosu na tri zaostale zarade koliko iznosi dug radnicima, pod uslovom okončanja štrajka.

Ova ponuda je odbijena a sindikalci su dobili termin kod ministra ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojše Ćirića, želeći da ga informišu o stanju u fabrici i zatraže podršku za opstanak preduzeća.

Štrajku upozorenja prisustvovao je i predsednik Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić, koji će se obratiti nadležnim institucijama kako bi Goša Šinska vozila opstala.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"