ARHIVA VESTI
     
 
Štrajk upozorenja u Goša Fabrika šinksih vozila počinja 16.05.2012.g. a 21.05.2012.g. moguć generalni štrajk. Sindikati jedinstveni a poslovodstvo ponudilo „nečasnu“ ponudu.

NEČASNA PONUDA ODGOVOR NA ŠTRAJK




Reprezentativni sindikati Goše Fabrika šinskih vozila (Samostalni sindikat, Nezavisnost, Industrijski sindikat Srbije) su zbog nepoštovanja prava zaposlenih doneli odluku o održavanju jendočasovnog štrajka upozorenja koji će otpočeti 16.05.2012.g.

Zaposleni i sindikati zahtevaju:

-    izmirenje zaostalih zarada, zaključno sa majskom akontacijom

-    uplatu obaveza po osnovu troškova prevoza, otpremnina i jubilarnih nagrada

-    izvršiti uplatu zaostalih poreza i doprinosa, zaključno sa majom 2012.

-    izmirenje obaveza prema bankama i oslobađanja hipoteka sa imovine preduzeća

-    naplata potraživanja za realizovane poslove u iznosu milion osamsto pedeset hiljada evra

-    nepreduzimanje bilo kojih aktivnosti rukovodstva fabrike, demontažu, iznošenje alata, mašina i ostale imovine fabrike

-    svi radnici na plaćenom i neplaćenom odsustvu da se vrate u fabriku

-    svim zaposlenima koji učestvuju u štrajku upozorenja zaradu obračunati za te sate u punom iznosu kao da su radili

Ukoliko poslodavac ne ispuni zahteve štrajka upozorenja 21.05.2012.g. radnici i sindikati će stupiti u generalni štrajk. U slučaju otpočinjanja generalnog štrajka zahtevaće se i odgovornost rukovodstva fabrike za loše rukovođenje. Sadržina Odluke je prosleđena zaposlenima, poslodavcu, sindikalnim centralama, državnim institucijama, amabasadi Slovačke i sredstvima javnog informisanja.

Po informicajima dobijenih iz Upravne zgrade preduzeća obavljen je razgovor zamenika generalnog direktora Daničića i predstavnika sindikata i tom prilikom je rečeno da svi radnici koji budu dobili zaostale zarade moraju potpisati „sporazumni raskid ugovora o radu“. Ova nečasna ponuda će zasigurno izazvati ogorčenje zaposlenih pa se postavlja pitanje kome je u interesu da na vatru dodaje ulje..

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"