ARHIVA VESTI
     
 
Novim Kolektivnim ugovorom ispraviti postojeće nepravilnosti. Globalna događanja na tržištima sirovina i gotovih proizvoda određuju budućnost Fabrike kablova Zaječar.

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U FKZ




Sastanak rukovodstva FKZ sa predstavnicima Industrijskog sindikata FKZ i predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem i Azirom Hadžifejzovićem, rezultirao je dogovorom o otpočinjanju aktivnosti na izradi Kolektivnog ugovora. Postojeći Kolektivni ugovor je u više navrata aneksiran i produžavala se njegova važnost i primena. Zaključeno je da određne zakonske izmene kao i potpisan Granski kolektivni ugovor bitno menjaju sadržinu postojećeg Kolektivnog ugovora a što je rezultiralo dogovorom da početkom maja otpočnu pergovori oko novog Kolektivnog ugovora.


 


Generalni direktor FKZ,  Przemislaw Waclawski je predstavio događanja na tržištima i pozicijama FKZ a što presudno utiče na FKZ i zarade zaposlenih.

O sistematizaciji radnih mesta, prekovremenom radu, minimalnoj zaradi na nivou FKZ govorio je predsednik Industrijskog sindikata FKZ Nebojša Bogdanović. Zaključeno je da je novi Kolektivni ugovor rešenje za iznete primedbe a postojeći Kolektivni ugovor predstavlja osnov budućih pregovora.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"