ARHIVA VESTI
     
 
Fabrika mernih transformatora Zaječar kao primer uspešne domaće kompanije. Industrijski sindikat Srbije inicirao početak izrade Kolektivnog ugovora.

DOMAĆE A DOBRO




Fabrika mernih transformatora Zaječar (FMT) spada u red retkih domaćih preduzeća koja nakon privatizacije zapošljava mlade stručne ljude. Proizvodni program, kvalitet proizvoda, njihova konkurentnost, stručni i vredni radnici omogućili su da FMT godinama unazad radnicima isplaćuje zarade, ulaže u nove mašine i tehnologije a milioni dinara su uloženi u obnovu izgorele hale. Više od 60% proizvodnog programa se radi za izvoz a zapaženo je prisustvo i na srpskom tržištu.



Ove informacije su dobijene od članova odbora Industrijskog sindikata FMT koji su razgovarali sa predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem i predsednikom Ujedinjenih sindikata Srbije Azirom Hadžifejzovićem, koji su posetili FMT.

Razgovor sa generalnim direktorom FMT Momirom Kulićem je ohrabrio prisutne radnike kada je u pitanju budućnost FMT-a i njihovih radnih mesta. Ocenjeno je da su prava i pozicije radnika na zadovoljavajućem nivou i da Kolektivni ugovor koji to treba da objedini u pisanu formu postaje realnost.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"