ARHIVA VESTI
     
 
FAP iz Priboja pred privatizacijom. Kvalitetna radna snaga, očuvanost kapaciteta i sredstava kao dodatno ohrabrenje potencijalnim kupcima. Industrijski sindikat Srbije za ojačanje kontrolnih mehanizama u poštovanju Kupoprodajnih ugovora. Opstanak FAP-a garant budućnosti Priboja i regiona.

PRIVATIZACIJA FAP-A NADA ZA PRIBOJ




24.04.2012. Grad Priboj je svoju prepoznatljivost u drugoj polovini dvadesetog veka izgradio na industrijskim kapacitetima koji su objedinjeni u skraćenici FAP –Fabrika automobila Priboj. Grad- fabrika ili fabrika- grad svoje uzlete i napredovanje je okončao 90-tih godina prošlog veka i sada predstavlja samo deo slike nekadašnjeg industrijskog giganta.

Ove zaključke izveli su učesnici sastanka u FAP-u, članovi odbora Industrijskog sindikata FAP Priboj, predsednik ISS Dragan Matić i član predsedništva ISS, Zoran Tomanović, koji su bili u radnoj poseti povereništvima ISS u regionu zapadna Srbije.

Predsednik Matić je informisao prisutne o aktivnostima koje ISS sprovodi na nacionalnom nivou, razvoju i jačanju Industrijskog sindikata Srbije, saradnji sa drugim srpskim sindikatima, poslodavačkim udruženjima i ministarstvima na koje je ISS upućen u svakodnevnim aktivnostima.



Prisutni su pozdravili stav ISS o neučestvovanju u predizbornim aktivnostima i davanju podrške pojedinim političkim strankama. Članstvo ISS je raznolikog političkog i stranačkog uverenja ali svi oni u ISS vide zajedničku kuću koja uvažava njihovu raznolikost a radničke i sindikalne interese stavlja u fokus svojih aktivnosti.

FAP je još uvek stabilan poslovni sistem koji ne dobija podršku države proporcionalno broju radnika koje upošljava te je neophodno da se čitav sistem subvencije i podrške preispita sa aspekta broja zaposlenih i poslovnih rezultata koje ta preduzeća ostvaruju. Stoga će ISS uputiti dopis Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i tražiti podatke o visini subvencija koje su preduzeća dobijala u 2010. i 2011. godini kao i plan za 2012. godinu.



Izuzetno koristan i korektan razgovor je obavljen i sa direktorom FAP Korporacije Mirkom Stiovićem koji je prezentovao situaciju oko raspisanog tendera za FAP ukazavši da je sadašnji stav države u smislu podrške FAP-u i opreznosti kada je u pitanju strateški partner dobro prihvaćen od strane radnika, sindikata i rukovodstva FAP-a i da promašaj u privatizaciji znači i odumiranje Grada Prioboja i čitavog regiona.

O postignutim rezultatima IS FAP Priboj govorio je predsednik sindikata Drago Damjanović, posebno naglasivši značajan priliv novog članstva iz sindikata koji su se uključili u izbornu političku trku.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"