ARHIVA VESTI
     
 
Kolektivni ugovor u Termovent SC – Livnica čelika kao prioritet u radu Industrijskog sindikata Srbije (ISS). ISS je spreman da svoje višedecenijsko iskustvo stavi u funkciju jačanja Livnice i boljeg standarda zaposlenih.

KOLEKTIVNI UGOVOR U TERMOVENT SC LIVNICA ČELIKA




   Potreba i problemi sa kojima se sučavaju članovi ISS rezultirao je obilazak povereništava ISS u Severno bačkom regionu od strane predsednika ISS Dragana Matića. Susret sa članovima i rukovodstvom sindikata započet je u Termovent SC Livnica čelika u Bačkoj Topoli.

    U razgovoru sa predsednikom IS Termovent SC Livnica čelika Laslom Petinom predsednik Matić je informisan o situaciji u Livnici, problemima sa kojima se zaposleni susreću i aktivnostima koje sindikat vodi da se situacija popravi. Livnica se kao većina industrijskih postrojenja u Srbiji susreće sa mnogobrojnim problemima ali uspeva da redovno isplaćuju zarade, ispunjava obaveze prema državi a sve tome zahvaljujući proizvodnji koja se održava na zavidnom nivou i okrenutosti izvoznim poslovima. Sa generalnom  direktoricom Mirjanom Ivanović dogovoreno je da se razmotre primedbe ISS na nacrt Kolektivnog ugovora i nastave pregovori kako bi se u narednom periodu potpisao Kolektivni ugovor.

   Ohrabruje da je rad Odbora za zdravlje i bezbednost na radu podignut na viši nivo i da će ISS organizovati posetu članova Odbora u preduzeća koja imaju više iskustva, znanja i prakse te ista primeniti u Livnici.

Uskoro IS Termovent SC Livnica čelika treba da dobije tehnički opremljenu kancelariju kako bi se ispunio zakonski osnov  za rad i delovanje sindikata u preduzeću. IS Termoventa želi da podeli sve probleme i učetsvuje u rešavanju svih problema sa kojima se poslovodno rukovodstvo susreće da se socijalni dijalog podigne na viši nivo od postpjećeg a preduslov ove sraadnje jeste tačno i blagovremeno informisanje sindikata o poslovanju Livnice a vezano za poziciju i standard radnika.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"