ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat IMT-a okupio preko 500 radnika na Štrajku upozorenja. Proizvodnja, plate i odgovornost menadžmenta zahtevi radnika.

ŠTRAJK ZA OPSTANAK IMT-A




Posle više meseci iščekivanja da će poslovodno rukovodstvo IMT-a i sindikati IMT-a (ASNS, UGS „Nezavisnost“, SSMS, Naš sindikat) preduzeti aktivnosti na osnovu zahteva radnika i Industrijskog sindikata IMT-a a vezani za isplatu zaostalih zarada, pokretanje profitabilne proizvodnje kao i poštovanje Zakona i Kolektivnog ugovora u IMT-u IS IMT-a je organizovao jednočasovni Štrajk upozorenja koji je podržalo više od 500 radnika - video: prvi i drugi deo. IMT zapošljava nešto više od 800 ljudi a trenutno u fabriku ulazi preko 600 zaposlenih.

Okupljeni radnici su dali punu podršku organizatorima štrajka a zaključeno je da je neophodno da Štrajkački odbor obavi razgovor u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja. Radnike je posebno zabrinuo tekst Ugovora koji „gura“ generalni direktor Slobodan Petrović a koji sadrži klauzulu trajnog otuđenja sredstava i mašina koji učestvuju u direktnoj proizvodnji traktora.

Planirano je da Štrajkački odbor o rezultatima sa sastanka u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zaposlene informiše 05.aprila u 12.00 sati u velikoj sali IMT-a.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"