ARHIVA VESTI
     
 
„Prva petoletka“ iz Trstenika obeležila 63 godine rada i postojanja. Predstavnici države, poslovni partneri, prijatelji Petoletke i sindikati učesnici jubileja.

JUBILEJ „PRVE PETOLETKE“




23.03.2012. Obeležavanje 63 godine postojanja „Prve petoletke“ predstavlja jubilej koji je za svako poštovanje. Petoletka je razvijajući sebe razvijala i Trstenik i Rasinski okrug. Kada je bilo dobro radnicima Petoletke bilo je dobro i svim drugima, od grada Trstenika do vrha države. Danas Petoletka vodi bitku za opstanak, bitku za stare i nove kupce sa značajnom i neophodnom podrškom Vlade Republike Srbije. Petoletka beleži rast proizvodnje upošljava mladu radnu snagu, bolje nastupa na stranim tržištima a vraćaju se i stari tradicionalni kupci proizvoda Petoletke.



U Sali Doma kulture u okviru Svečane akademije prikazani su filmovi o nastanku, razvoju i proizvodima Petoletke koji su nas podsetili na značaj i slavu koju je Petoletka imala rukovođena sposobnim i odgovornim ljudima.

Zoran Veselinović, generalni direktor PPT-a je pozdravljajući okupljene najavio bolje dane za Petoletku i radnike istakavši da je Petoletka preživela teška vremena i postala jedna od značajnih firmi metalskog kompleksa koja se ne poziva na staru slavu već to bazira na konkretnim rezultatima i velikom zalaganju radnika i menadžmenta preduzeća. Zajedno sa resornim ministarstvima i vladom Republike Srbije vode se pregovori sa strateškim partnerima koji su spremni da investiraju u Prvu petoletku a što znači podizanje produktivnosti i konkuretnosti.




Kao bivša zaposlena u Prvoj petoletki i rođena trsteničanka skup je pozdravila i potpredsednica Vlade Verica Kalanović.“Pre četiri godine jedina reč koja je postojala kada je Petoletka u pitanju bila je neizvesnost. Danas je reč kojom se može opisati stanje u Petoletki je perspektiva. Odlučnošću i hrabrošću radnika pre svega a uz pomoć države uspeli smo da sačuvamo Prvu petoletku i udahnemo joj novi život i novu energiju. Dakle Petoletka je sačuvana i ponovo se budi. Bez ozbiljnog metalskog kompleksa nema ni ozbiljnog privrednog razvoja. Ako nastavimo da budemo lideri regiona moramo da se pobrinemo da proizvodni cilkusi u metalskom kompleksu budu zaokruženi. Upravo Petoletka zauzima jedno od centralnih mesta i jedan je od stubova oporavka metalskog kompleksa.“



Postojanje velikih poslovnih sistema kao što je Prva petoletka omogućava da se pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća što je i jedan od prioriteta u procesu najavljene reindustrijalizacije Srbije. Izrečeni stavovi potpredsednice Vlade Verice Kalanović su u saglasju sa ranije iznetim stavovima Industrijskog sindikata Srbije iznešeni u studiji „Inicijativa metalskih sindikata za održivu industrijsku politiku Srbije“ koju su izradili srpski metalski sindikati. Po pozivu generalnog direktora PPT-a Zorana Veselinovića obeležavanju jubileja Petoletke su prisistvovali predstavnici Industrijskog sindikata PPT i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"