ARHIVA VESTI
     
 
Privredna komora Beograda organizovala okrugli sto sa temom:“Snaga socijalnog preduzetništva-Podizanje svesti o značaju socijalnog preduzetništva za pojedinca i čitavo društvo“. Industrijski sindikat DES Beograd dao svoj doprinos učešćem na okruglom stolu.

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO U POVOJU




16.03.2012.
Privredna komora Beograda je pokrenula još jednu značajnu temu:“Snaga socijalnog preduzetništva“. Organizovan je okrugli sto sa ciljem podizanja svesti o značaju socijalnog preduzetništva za pojedinca i društvo.
Na tribini su učestvovali Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo ekonomije, Gradska uprava grada Beograda, gradske opštine Stari grad, Vračar i Savski venac, Grupa 484, Evropski pokret, Forum mladih sa invaliditetom, Udruženje živimo zajedno i Industrijski sindikat Srbije kao predstavnik srpskih sindikata.
Predstavnici Ministarstva ekonomije su prezentovali informacije o stanju na tržištu rada vezano za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
Konstatovano je teško stanje u preduzećima koja zapošljavaju invalide i predočena neophodnost šire društvene podrške ovim firmama.
Petar Sarić, predstavnik Industrijskog sindikata DES Beograd je dao svoj doprinos diskusiji na ovom okruglom stolu kao zaposleni u firmi koja zapošljava invalide kroz konkretne predloge za podršku ovakvim preduzećima kroz novi sistem javnih nabavki, izmenama Zakona o zapošljavanju invalida i većoj brizi celog društva za položaj ove ugrožene kategorije građana.
Ovaj okrugli sto je samo uvod u dalju diskusiju o pripremi predloga Zakona o socijalnom preduzetništvu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"