ARHIVA VESTI
     
 
Radnici Koncerna Fabrika vagona Kraljevo AD i Industrijski sindikat Srbije zahtevaju isplatu zarada za maj i jun 2011. godine a do kraja marta zarada za jul 2011.godine.

RADNICI FABRIKE VAGONA 10 MESECI BEZ PLATE




21.03.2012.
Izuzetno teška materijalna situacija radnika u Koncernu FVK Kraljevo AD koja je posledica višemesečnog neisplaćivanja zarada odredila je Industrijski sindikat FVK da se obrati generalnom direktoru i zastupnici kapitala Koncerna FVK sa zahtevom da se pod hitno izvrši uplata ostatka majske zarade iz 2011. u visini od 30% i isplati junska zarada u celosti.
Zaposleni i sindikat zahtevaju da se isplate zarade za jul i avgust 2011. godine smatrajući da postoje realni uslovi isplata u tekstu navedenih zarada naplatom isporuke vagona koji su isporučeni austrijskom naručiocu.
Industrijski sindikat FVK ima puno razumevanja za napore koje čini poslovodno rukovodstvo i probleme sa kojima se susreće ali tu vrstu razumevanja nemaju sudovi, inkasanti, stanodavci i komunalne službe prema radnicima FVK kojima se duguju desetomesečne zarade.
Nepremostivu prepreku predstavlja i blokada poslovnog računa fabrike na osnovu pravosnažnih sudskih presuda bivših radnika FVK po osnovu neisplaćenih zarada.
Industrijski sindikat Srbije očekuje da država Srbija preuzme sva dugovanja koja preduzeća u restruktuiranju imaju prema bivšim zaposlenima jer je to jedini način da fabrike rade a zaposleni dobaju plate.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"