ARHIVA VESTI
     
 
XI sednica Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije (ISS) rezultirala usvajanjem završnog računa za 2011.godinu, usvajanjem budžeta i plana rada za 2012.godinu a formirani su i Odbori za odbrambeno industriju i vagonogradnju.

KONGRES INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE 20.OKTOBRA




14.03.2012. Održana XI sednica Glavnog odbora ISS-a potvrdila je raniji stav da se Kongres ISS održi 20.oktobra 2012.godine u Beogradu. Donošenjem ove odluke otpočele su i pripreme za održavanje Kongresa a rukovodstvo ISS je dobilo zaduženje da izvrši sve neophodne pripreme i radnje kako bi se Kongres uspešno održao.



Glavnom odboru izveštaj o radu je podneo Dragan Matić, obuhvativši period od kraja 2011.godine do sednice Glavnog odbora. Poseban deo izveštaja je posvećen kontaktima sa drugim sindikalnim centralama od kojih su pojedine pokazivale interesovanje za direktno uključenje u političke izbore. Glavni odbor je potvrdio raniji stav ISS da politički aktivizam sindikata ne podrazumeva podršku pojedinačnim političkim opcijama i učestvovanje na izbornim listama već je neophodno da se ukupna saradnja srpskih sindikata podigne na viši nivo od sadašnjeg i da je to najbolji način da se članovima sindikata i zaposlenima Srbije pomogne. Na osnovu izveštaja Nadzornog odbora ISS Glavni odbor je usvojio završni račun za 2011. godinu i budžet za 2012.godinu. Razmatrajući plan rada za 2012.godinu Glavni odbor je potvrdio da je održavanje Kongresa i jačanje sindikalnih struktura prioritetni zadaci u 2012.godini.

Uporedo sa ovim centralnim aktivnostima ISS će se baviti obrazovanjem i osposobljavanjem članova i aktivista ISS, unapređenjem rada organa i unutrašnje organizacije ISS, saradnjom sa drugim sindikatima, političkim strankama i NVO. Planom je takođe potvrđena naša posvećenost našim mladim članovima i koleginicama a značajan deo plana je obuhvatio oblast kolektivnog pregovaranja tačnije stanjem kolektivnih ugovora na nivou preduzeća. U delu koji obuhvata međunarodnu saradnju posebno je naglašeno da je 2012.godina godina održavanja Kongresa EMF i IMF na stvaranju Evropskog i Svetskog industrijskog sindikata. U skladu sa potrebama i brojem organizacija sindikata iz oblasti odbrambene industrije i vagonogradnje Glavni odbor ISS je doneo Odluku o formiranju Odbora delatnosti metalaca za odbrambenu industriju i vagonogradnju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"