ARHIVA VESTI
     
 
Evropska federacija metalaca(EMF), potpredsednik Vasil Janačkov sa saradnicima u poseti Nezavisnom sindikatu metalaca Železare Smederevo. Železara Smederevo kao deo globalnog problema. Sindikalci razgovarali sa rukovodstvom Železare Smederevo.

PODRŠKA EVROPSKE FEDERACIJE METALACA RADNICIMA ŽELEZARE SMEDEREVO




13.03.2012. Aktuelna događanja na početku 2012. godine u Železari Smederevo su predmet interesovanja Evropske federacije metalaca, posebno Odbora za čelik, u čijem sastavu je jedini predstavnik srpskih sindikata Mileta Gujaničić, predsednik Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo. U želji da se prikupe što kvalitetnije informacije i pruži podrška sindikalnim aktivnostima u Železari a po pozivu Industrijskog sindikata Srbije u jednodnevnu posetu Železari i Nezavisnom sindikatu metalaca Železare je došao potpredsednik Evropske federacije metalaca Vasil Janačkov sa saradnicima.



Predstavnicima EMF je o trenutnoj situaciji i prethodnim događanjima govorio Mileta Gujaničić pohvalivši potez Vlade Srbije koja je preuzela brigu o Železari i zaposlenima i ujedno iskazavši veliko poverenje u ljude koji upravljaju Železarom i zaposlene koji su spremni da kroz rad i angažovanje omoguće produktivan rad Železare. Potpredsednik EMF, Vasil Janačkov je ukazao da Evropska metalska federacija i Odbor za čelik, punu pažnju posvećuju događajima u Smederevu i izražava se spremnost da EMF kao i mnogo puta ranije potpomogne aktivnosti sindikata.



Ukazano je da je tržište čelika izuzetno nestabilno i da se mnogi pogoni u Evropi i svetu gase ili se smanjuje proizvodnja. EFM je 8. decembra 2011. godine održala Konferenciju svojih članica sa idejom zajedničkog sindikalnog nastupa prema kompanijama u oblasti čelika. Evropska industrija čelika zapošljava na desetine hiljada radnika a 5500 radnika Železare Smederevo i njihova radna mesta su od velikog značaja u aktivnostima koje EMF vodi. Delegaciju Evropske federacije metalaca, Industrijskog sindikata Srbije, predsednika Dragana Matića i sekretara Nebojšu Savića i predstavnike domaćeg Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo primilo je poslovodno rukovodstvo Železare, generalni direktor Ivan Milošević i izvršni direktor za ljudske resurse, Vukojica Šćekić.



Rukovodstvo Železare i zaposlene ohrabruje povratak zaposlenih sa prinudnih odmora, pokretanje proizvodnje po tehnološkim celinama a značajno je da kupci nisu zaboravili Železaru i da postoji spremnost da se Železari pomogne i postigne nivo rentabilne proizvodnje a što u ovim kriznim vremenima neće biti nimalo lako. Sveukupni oporavak Železare u direktnoj je sprezi sa globalnim događajima u svetskoj industriji čelika i očekuju se bolji poslovni vetrovi u 2012. godini. Potpredsednik EFM Vasil Janačkov je zadovoljan aktivnostima koje menadžment i Nezavisni sindikat metalaca Železare preduzimaju, data je puna podrška EMF i spremnost da se sa radnicima Železare ne dele samo uspesi i dobra stara vremena već i problemi sa kojima se trenutno susrećemo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"